Стотици турски семейства идват на ски у нас


Стотици турски семейства идват на ски у нас
Снимка: Pamporovo.me

8102

В края на тази седмица (17 януари 2020 г.) започва зимната (семестриална) ваканция на турските ученици. Около 18 млн. учащи се ще бъдат в двуседмична ваканция до 3 февруари.

"Зимна ваканция значи ски, сняг, забавления на открито, туризъм за деца и родители. През този сезон най-много са заявките за прекарване на зимната ваканция в България. На първо място е Банско, следва курортът Пампорово". Това разкрива Ръфат Якупоглу, президент на туристическата компания Кошукавак туризъм, която години наред е лидер в туристическите пътувания между Турция и България.

По думите му тази година очакват бум в наплива на семейства, които с децата си ще прекарат зимната ваканция в България. Предлагат се разнообразни пакетни програми с различно времетраене, които са много удобни както за семействата с деца, така и за самостоятелни туристи през уикендите. Пловдив се очертава като изходна база за посещенията в курорта Пампорово.

Дългогодишният туристически бос е на мнение, че през последните години определено има засилен интерес към туристическите пътувания в България от страна на турските граждани.

"Допреди няколко години контингентът беше главно от хора, които са с корени от България и в една или друга степен са свързани със страната, познават я. Но за отбелязване е, че има значително увеличение в пътуванията на турските граждани. България се превърна в дестинация номер едно за прекарване на зимната ваканция от турските граждани. Очаквам този сезон да имаме около 10 на сто повече турски туристи в зимните курорти в сравнение с предходния сезон", коментира Якупоглу.

Според представител на туристическата компания Жоли тур заявките за прекарване на тазгодишната зимна ваканция в България са на първо място в сравнение с другите дестинации в чужбина. Фаворит е курортът Банско. Пампорово също е предпочитан заради близостта до Истанбул, посочва той.

"Хайде на ски у комшиите" (така популярно наричат турците България заради географската близост, б.р.) – е най-често срещаното в последно време заглавие в рекламите на туроператорите.

Според анкетите, факторите, които обуславят предпочитанията на турските туристи за прекарване на зимната ваканция в България, са природните дадености на първо място - ски писти, зимни условия, съоръжения, по-ниски цени от тези в европейските курорти", пише в. "Миллиет".

Кулинарните и културни дестинации в България също печелят голяма популярност.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички