Три варненски плажа могат да останат без концесионери


Три варненски плажа могат да останат без концесионери
Снимка:

2858

Два месеца преди официалния старт на летния сезон три плажа във Варна могат да останат без концесионери, а причината е, че са икономически неизгодни.

"От началото на 2016 година, ние като концесионери на Офицерския плаж, плажа на квартал "Аспарухово" и плаж "Кабакум юг", решихме да подадем заявление до Министерски съвет за прекратяване на тези концесии. Основната причина е, че икономически неизгодните, както и концесионната такса, която ежегодно плащаме", заяви за БГНЕС един от концесионерите на варненските плажове Андрей Василев.

Поддържането на плажа на „Аспарухово" излиза прекалено скъпо на концесионерите. „Само поддържането на 11 спасителни поста, колкото се изискват, струва 70 хиляди лева на месец, а концесионната такса е около 300 хиляди лева. Каквото и да правят, концесионерите не могат да спечелят от шезлонги и чадъри, така че просто не ни е изгодно", коментира Андрей Василев.

Той добави, че в случая с Офицерския плаж, частните стопани са се отказали и защото им е омръзнало да трупат негативи от това, че години наред той е сочен за най-мръсния по цялото Черноморие. След прекратяването на концесията, единствената реална възможност за поддържането им е областният управител на Варна да намери наематели на пясъчните ивици преди началото на сезона. Другият вариант е те да бъдат обявени за неохраняеми.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички