Туристическият бранш не ще Ботев за зам.-министър


Туристическият бранш не ще Ботев за зам.-министър
Снимка: БГНЕС

1366

Повечето туристически организации са подкрепили декларация, изпратена до съпредседателя на Патриотичния фронт, с искане партията да оттегли своята кандидатура в лицето на Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма. Това заяви председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов, цитиран от БНР.

Припомняме, че Ботев беше зам.-министър с ресор туризъм в кабинета "Орешарски".

"Имахме известни съмнения, но приехме назначението на Николина Ангелкова и считаме, че това е едно модерно, интересно лице, една жена, която може да даде много на български туризъм с нейния бекграунд, с езиците, с мирогледа й. Обаче всъщност ние сме изправени пред необходимостта да се борим с едно назначение. В продължение на 15 месеца ние сме били в контакт с Бранимир Ботев и сме видели, че от неговото управление, от неговите решения резултатите са тези, които има днешният български туризъм", заяви Попйорданов.

"Имаме едно подправяне на фактите, излагане на едни абсолютно недостоверни анализи за състоянието на българския туризъм, които се украсяват в стила на преди 10-и ноември – даваха ни се такива оптимистични прогнози, а всъщност българският туризъм се движи стремително надолу. Очевидно манипулацията продължава да бъде едно от средствата за управление в България и затова се използват всички възможни средства. Изобщо не беше довършена работата по създаване на наредби, свързани със Закона за туризма, което беше важно. За 15 месеца имахме само едно-единствено събиране на Националния съвет по туризъм и г-н Ботев не показа желание да работи с гражданските сдружения, сдруженията на бизнеса, изобщо показа неспособност да работи с тях. Може да говорим за неадекватно присъствие и становища, изразявани публично по време на големи туристически сдружения и пресконференции. Знаем всички колко пари ще бъдат изгубени по отношение на вътрешната реклама, по отношение на българския пазар", допълни той.

Попйорданов подчерта още, че поредната стратегия за развитие на българския туризъм е била създадена без всякаква работа с гражданските сдружения: Тя ни беше сервирана като някакъв подарък от правителството на Орешарски и никой от нас не я беше виждал. Тя беше пълна с доста недоразумения, събрани оттук-оттам неща. Виждаме една нагласа да се манипулират гражданските сдружения и да се правят нещата въпреки тях.

Откриваме лобистки интересни, каза Попйорданов и обясни, че Ботев е свързан с проекта "Супер Рила":

Всичко това не ни убеждава, че ние в негово лице ще имаме човек, с който ще можем да направим крачки в посока на връщане на България на сцената на туризма. България в момента е абсолютно незабележима, неразличима като дестинация, категоричен е Попйорданов. Според него през 2014-а година не е направено почти нищо за реклама извън страната

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички