Туристите ще предпочетат България пред Тунис и Турция за лятната си почивка


Туристите ще предпочетат България пред Тунис и Турция за лятната си почивка
Снимка:

2936

Заради опасенията от атентати любителите на слънцето през това лято ще избягват Тунис, Египет и Турция и ще предпочетат Испания и България. Това пише белгийското издание Le vif, цитирано от "Фокус".

България се очертава като алтернатива на Тунис. През периоди като този, който последва атентатите в Париж, резервациите намаляват, но след това се наблюдава обръщане на тенденциите. Сега туристите търсят по-спокойни дестинации. Такива са Испания, Португалия, Италия, както и по-екзотични дестинации като България, която разполага с курорти на Черно море и обновена инфраструктура, коментира Жан-Люк Ханс – директор на BT Tours и вицепрезидент на Белгийската асоциация на туроператорите.

От своя страна говорителят на Jetair коментира, че България е заела мястото на Тунис като дестинация, предлагаща оптимално съотношение между цената и качеството. Страната е сред петте най-търсени дестинации сред клиентите на Jetair, като останалите от петорката са Испания, Гърция, Турция и Португалия.

България обаче е с ограничен капацитет. „Предлагането не е неизчерпаемо, а броят на туристическите месеци е по-малък от този в Тунис“, отбелязва Петер Хан от RIU. Освен това, страната не е подходяща за плажен туризъм през зимата.

Компанията Thomas Cook пък смята, че Македония е интересна страна за туризма. Въпреки че тя няма излаз на море, Охридското езеро създава курортна атмосфера. От BT Tours пък са заинтересувани от Румъния.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички