Туроператорите отчитат 40% ръст на записванията за лятото на 2017 г.


Туроператорите отчитат 40% ръст на записванията за лятото на 2017 г.
Снимка: БГНЕС

3754

При големите туроператори, които работят с България, има ръст на записванията към момента за Лято '2017 от 30% до 40% в сравнение с много успешния сезон Лято 2016 година. Това заяви министърът на туризма Николинка Ангелкова по време на откриването на Деветия Черноморски туристически форум, който се провежда край Варна.

Тя посочи, че на туристическо изложение, проведено в Лондон, е имала срещи с директори на едни от най-големите туроператори в света, които са потвърдили големия интерес към България. По думите ѝ страната ни постоянно затвърждава позициите си като туристическа дестинация, предаде "Фокус".

Ангелкова посочи още, че на 28 октомври в Пловдив ще има изнесено заседание на Националния съвет по туризъм, на което ще бъде обсъдена подготовката за летния сезон през 2017 г. и ще бъдат изнесени актуални данни за отминаващия туристически сезон 2016 година.

„Ние правим това толкова рано за първи път, за да можем да бъдем подготвени в най-силна степен за предстоящия туристически сезон, който също се очертава като много силен”, посочи Ангелкова. Тя каза още, че град Варна и регионът през изминалото лято са били най-предпочитани за германските туристи, които като брой заемат първо място.

Във Варна има 21% ръст на туристите за първите 8 месеца на годината. Градът е бил посетен от над 980 000 туристи, като нощувките са много повече. Министърът добави, че по Северното крайбрежие е разработена туристическа програма, която обхваща морските крепости, като това допълнително е повлияло на увеличението на туристите.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички