Туроператорите са против да се позволи пушенето в заведенията


Туроператорите са против да се позволи пушенето в заведенията
Снимка: iStock/Guliver

4158

Туроператорите не са съгласни отново да се разреши пушенето в заведенията за хранене и развлечение. Това съобщават от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) в позиция до медиите.

Припомняме, че по-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че партията му "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) ще предложи законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши пушенето в обособени помещения

АБТТА изразява категорично мнение, че всички варианти за промяна в Закона за здравето чрез обособяване на зони за пушачи и непушачи са неефективни и не са в състояние да постигнат защитен ефект.

Освен че не предпазват работещите в развлекателната индустрия - най-често жени и млади хора, от постоянните въздействия на съдържащите се в тютюневия дим канцерогенни и токсични вещества, частичните ограничения не осигуряват защита от вредните въздействия на пасивното пушене, тъй като най-често използваните вентилационни технологии нямат голям ефект върху степента на замърсяване с тютюнев дим, за излагането на който, както е известно, няма установено безопасно ниво, допълва организацията.

Допълва се, че високата посещаемост в момента на заведенията, когато е валидна забрана за пушене на закрито, показва, че няма как това да е в ущърб на обществения интереси и причина за сътресения в туристическия бизнес.

 

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички