Визите за руски туристи под 16 г. стават безплатни


Визите за руски туристи под 16 г. стават безплатни
Снимка: БГНЕС

3914

От 1 февруари започва да функционира кол центърът за руски туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на пресконференция, в която бяха представени резултатите от заседанията на работната група по туризъм, която се проведе в рамките на Българо-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

"Поех ангажимента по време на моето посещение в Москва миналата година да имаме специален кол център за руски туристи в България. Той вече е факт и от 1 февруари започва да функционира единен телефонен номер – 0 700 20 99 0 700 20 991. За цената на 1 градски разговор всеки руски турист може да получи цялата информация, която го интересува за негово предстоящо посещение или посещение в момента на руски език. По този начин отново да предложим максимален комфорт и руският турист ще с чувства спокоен,че престоят му в страната ще премине според неговите очаквания", обясни министър Ангелкова, цитирана от "Фокус". 

От 1 до 5 февруари е тестовият период и след него линията ще започне да функционира на пълни обороти.

По отношение на облекчените визови режими, Ангелкова коментира, че се е стигнало до договореност визите за деца до 16 години, които идват на детски лагери, фестивали, летни училища, да бъдат безплатни. "Има специална програма, която готвим с Външно министерство за хора с увреждания и за пенсионери, така че в рамките на възможното ние да облекчим визовите процедури, когато тези туристи посещават фестивали и различни събития", отбеляза министърът на туризма.

"Нашата страна е безопасна и сигурна и ние полагаме всички усилия в тази посока.Ще продължим да вземаме всички необходими мерки, съвместно с руските служби, за да гарантираме максимално комфорта на всички руски туристи, които идват в България", увери още тя.

На пресконференцията стана ясно, че на 25 февруари в сградата на българското посолство в Москва ще се срещнат представители на туристическия бранш от двете страни.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички