Въведоха регистър на викачите в Банско


Въведоха регистър на викачите в Банско
Снимка: Actualno.com

2416

За този зимен сезон в община Банско е въведен регистър на така наречените викачи, които привличат клиенти пред почти всички заведения в зимния курорт.

Идеята бе на кмета Георги Икономов, който се надява по този начин да се регламентира дейността на хората, практикуващи необичайната професия. Повод за налагане на тази мярка са жалбите на туристите през последните години, които се оплакват, че викачите им досаждат, а понякога стават и агресивни, пише "Стандарт".

Общината няма правомощия да забрани на ресторантьорите да ползват услугите на тези хора. Затова направи списък, в него е описано кой викач в кое заведение работи. При жалби за непристойно поведение ще се налагат санкции на собственика на търговския обект. Досега стопаните на механи често бягали от отговорност с оправданието, че агресивните викачи не работят при тях. Поименният регистър спира тази практика.

Общината проучи и общественото мнение миналата година, като направи анкета сред жителите и гостите на градчето с въпрос дали са „За" или „Против" викачите. Резултатите показаха, че 77% от анкетираните категорично не одобряват присъствието на хората, практикуващи този занаят. От районното полицейско управление признаха, че често постъпват оплаквания от туристи.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички