Въвеждат Единната система за туристическа информация през май 2019 г.


Въвеждат Единната система за туристическа информация през май 2019 г.
Снимка: БГНЕС

3101

Единната система за туристическа информация ще бъде въведена навсякъде през май 2019 г. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на пресконференция след подписване на договор за изграждане и внедряване на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

„Хотелиерите сами ще въвеждат данните си, това става веднага - в момента, в който пристигне туристът, трябва да се отрази в системата. Създадени са механизми и за проверки на място и за обратна връзка, за да може хотелиерите, управители на местата на настаняване ще бъдат обучени. Ще има видеоклип, който да показва елементарно как става въвеждането. Ще извършваме контрол. Обученията ще са безплатни. За бизнеса няма да струва нищо системата и софтуерът ще бъде адекватен към тези, които използват хотелите. Ще бъдат интегрирани в системата“, коментира министър Ангелкова, цитирана от "Фокус".

Относно публичната статистика и как ще бъде структурно търсенето в системата, Николина Ангелкова отговори, че ще се постараят да има максимален разрез в системата – региони, колко хотели съществуват там, общ брой на туристите, които са посетили даден регион, а не конкретно хотел, за да се направи максимален анализ на риска и инвестицията. „През март 2019 г. ще бъде изпробвана демоверсията. През май 2019 г. системата ЕСТИ трябва да бъде въведена навсякъде“, добави тя.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички