Българи създадоха платформа за споделено образование


Българи създадоха платформа за споделено образование
Снимка: iStock/Guliver

3432

Български екип създаде първата по рода си социална мрежа за образование Myeducationclub.com, която позволява на всеки потребител да споделя своите знания и умения с други хора със сходни интереси.

Чрез сайта могат да се споделят знания, както от традиционни образователни дисциплини като математика, история, география, български език, така и в неформални области на познанието като готвене, свирене на музикален инструмент, шиене, бродиране или примерно шахмат. Не липсват също и възможности за професионално обучение в области от изработка на уебсайтове, през дизайн, до устройство на автомобила и др.

"Идеята на проекта е, че най-бързо и лесно се учи не чрез формалните образователни инструменти, а неформално – с помощта на приятели и познати. За това създадохме платформа, в която всеки да може да получи лесно трайни знания и умения, лично от специалисти в конкретната област, а защо не – и да се сприятели с тях в процеса на учене. По този начин потребителите на Myeducationclub.com не само могат да получат ценно за тях знание или умения, спестявайки време и средства, а също и да се запознаят с интересни нови хора", обяснява Калоян Кирилов, основател на проекта.

Първата у нас мрежа за споделено обучение е достъпна на български и на английски език. Тя на практика обединява най-перспективните уеб технологии в областта на социалните мрежи с вековните традиции на взаимно – учителните методи на образование, познати още от периода на Възраждането. Платформата Myeducationclub.com е част от бързо - развиващата се икономика на споделянето. На практика с нейния старт се създава цял нов подсегмент, наречен „споделено образование“.

За да улесни възнаграждението за споделянето на знания, проектът въвежда и собствена виртуална валута (токън), която се натрупва в сметката на потребителите, споделящи активно своите знания. Всеки нов потребител получава още с регистрирането си в сайта 5 токъна безплатно, които може да обмени срещу нови знания и умения. Онези, които преподават, пък могат да получат срещу това още токъни.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички