Четвъртото издание на вдъхновяващия форум „Аз, инженерът“ започна


Четвъртото издание на вдъхновяващия форум „Аз, инженерът“ започна
Снимка:

4307

Започна четвъртото издание на инженерния форум „Аз, инженерът“. Събитието дава думата на гимназистите и студентите, които представят иновативните си разработки. А в интересната съпътстваща програма са включени многобройни конференции с вдъхновяващи лектори. „Инженерството като предприемачество“ и „Професия софтуерен инженер“ са само малка част от темите, които ще се дискутират в семинарната зала.

На сцената на „Аз, инженерът“, който се организира от Интер Експо Център и Wishbox, излизат и любителите на роботиката; те ще могат да влязат в директна битка, тъй като за поредна година Робо Лига България ще предизвика участващите ентусиасти да покажат своите умения в конструирането на роботи. По време на целия форум ще бъдат организирани многобройни работилници и обсъдени много нови идеи, реализирани много мечти и вдъхновени много млади таланти. А многобройните щандове, изпълнени с различни интересни и иновативни машини, са отворени за всеки посетител.

За първи път младежкият форум бе предшестван от фотоизложба на български инженери и изобретатели с тяхното лично послание към младите таланти. Тя е разположена на Моста на влюбените до НДК.

През тази година „Аз, инженерът“ разшири своите мащаби и е разположен в изложбена зала номер 5 на Интер Експо Център. Паралелно с форума се провеждат двете специализирани изложения - MachTech&InnoTech - за производствени технологии, и ВОДА СОФИЯ - в областта на водния сектор.

Лекторите вече говорят

С откриването на „Аз, инженерът“ започна и съпътстващата програма. Водещите Васи и Наско (той е създател на първия таблет за незрящи) поздравиха всички присъстващи и благодариха на генералния спонсор Melexis и на спонсорите ABB, VMware, Aurubis, Liebherr, SEG.

 „През тази година броят на работилниците е рекорден“, щастливо подчертава Наско. Малко след като стъпиха на сцената, двамата водещи дадоха думата на първия лектор – Лили Кънева, която говори пред многобройните заинтригувани по темата „Къде са всички жени?“. „Съществува стереотип, че инженерните специалности са за мъже; но това не е така“, уверена е тя.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички