Две компании разкриват 160 нови работни места у нас


Две компании разкриват 160 нови работни места у нас
Снимка: Министерство на икономиката

4188

"Удуърд България" и "Традео БГ" създават 160 нови работни места у нас. Двете компании, които ще инвестират близо 10 млн. лв., получиха сертификат за инвестиция клас "А" на официална церемония, на която присъстваха министърът на икономиката Емил Караниколов, зам.-министрите Александър Манолев и Лъчезар Борисов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, съобщиха от ведомството.

Проектът на "Удуърд България" е за разширяване дейността за производството на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. Инвестицията е на стойност над 9 млн. лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места. Американската компания е водеща в авиационното производство и работи с компании като Airbus и Boeing.

Втората инвестиция е на "Традео БГ", като проектът предвижда разширяване на съществуващото предприятие и цели да помогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за менажиране на риск. С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 50 нови работни места.

"България се утвърждава сред водещите страни по привлекателност като производствена и аутсорсинг дестинация", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов. По думите му двата проекта са във високотехнологични дейности от производствения сектор и сектора на услугите, които са приоритетни за Министерство на икономиката.

Министърът добави още, че от началото на годината по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани 11 проекта на обща стойност от над 158 млн. лв., като се предвижда разкриването на 4008 нови работни места.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички