Експо “Моите Пари“ с второ издание на 27 и 28 октомври


Експо “Моите Пари“ с второ издание на 27 и 28 октомври
Снимка: MoitePari

3772

На 27 и 28 октомври в Интерпред финансовият портал MoitePari.bg организира второто издание на най-голямото събитие, фокусирано върху личните финанси в България – Експо „Моите Пари“. Участие ще вземат водещи финансови институции, които ще предоставят полезна информация относно планирането на личните финанси. Събитието е насочено към всеки, който има желание да научи повече и да намери най-добрия начин да управлява своите средства.

И през двата дни на Експо „Моите пари“ на разположение на посетителите ще бъдат щандовете на водещи финансови институции и консултанти от сферата на инвестициите, застраховането и др., като специален акцент на събитието и тази година ще бъде участието с щанд на Централния депозитар – всеки заинтересован ще може да получи безплатна справка за партидите с акции, придобити с бонове от масовата приватизация от 1997 г.

Семинарната програма на Експо „Моите пари“ ще даде отговори на въпросите - кога е подходящият момент да започнем да инвестираме, какви са особеностите на общото застраховане и какво трябва да знаем за пенсионното осигуряване? Разумното и ефективно лично финансово планиране е тема, която вълнува все повече хора в днешно време.

Първият ден от семинарната програма на Експо „Моите пари“ ще започне с лекция на Деян Василев, управител на финансовия портал MoitePari.bg, на тема КАК ДА ИЗГОТВИМ И СЛЕДВАМЕ ЛИЧЕН ФИНАНСОВ ПЛАН. Това въведение ще бъде последвано от подробна информация относно разликите между пасивното и активното инвестиране, представена от Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг.

Вторият тематичен панел е посветен на особеностите на общото застраховане и в частност – защо е необходима застраховката „Имот“, кои са съвременните методи за застраховка на автомобил и какво трябва да знаем за здравното застраховане.

Следобедната програма на първия ден от Експо „Моите пари“ ще започне с панел ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ ЗА НАПРЕДНАЛИ, в рамките на който Десислава Николова, старши финансов експерт в MoitePari.bg, ще представи динамично онлайн сравнение на УПФ (Универсален пенсионен фонд). Малко по-късно Стоил Петров от Warning Trading ще ни съветва как да се предпазим от измами при инвестиране.

Семинарната програма през първия ден ще завърши с панела ДЪЛГОСРОЧНИ СПЕСТЯВАНИЯ И ИНВЕСТИЦИИ, участие в който ще вземат Георги Георгиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, Рада Златкова, мениджър „Инвестиционни продукти“ в Сосиете Женерал Експресбанк, Георги Георгиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, и Владимир Ралчев, ръководител отдел „Стратегическо и Търговско Развитие“ в Сожелайф България. Те ще ни представят предимствата на инвестирането на вноски, инвестиционните продукти като алтернатива за нашите спестявания и животозастраховането с възможност за допълнителна доходност.

Финансовата грамотност на децата е сред водещите акценти в програмата на Експо „Моите пари“ 2018 и през втория ден от програмата организаторите са отделили специално внимание именно на изграждането на трайни знания и умения за управление на личните финанси у децата. От 10:30 ще започне финансовата работилница за деца „На заем или не“, водена от Росица Вартоник, изпълнителен директор и основател на Фондация „Инициатива за финансова грамотност“. След нея програмата ще продължи с разговор на тема как да отгледаме финансово грамотни деца, в който акцентът ще се постави върху превръщането на теорията в устойчиви поведенчески модели.

Програмата от втория ден на Експо „Моите пари“ 2018 включва полезна информация относно причините и възможните решение на свръх задлъжнялостта и често срещаните грешки при управлението на личните финанси. Темите ще бъдат представени от Александър Грилихес, изпълнителен директор на Фронтекс Интернешънъл, и Катя Миленова, финансов консултант в MoitePari Consult. Особено внимание ще се обърне и на възможностите и предизвикателствата при инвестирането в акции – Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на Българската фондова борса, ще представи възможностите за инвестиране на Българската фондова борса, а Даниел Дончев, ръководител „Инвестиционни стратегии“ в Карол Капитал Мениджмънт ще посочи предимствата на секторното инвестиране.

Следобедната програма включва панелна дискусия на тема дългосрочното инвестиране в имоти и как да изтеглим подходящия за нас жилищен кредит, участие в която ще вземат Йордан Йорданов от „Нов Дом 1“ и Петър Илиев, оперативен директор на Creditland. След това програмата ще продължи с панел, посветен на алтернативните начини на инвестиране, а Стойчо Недев от Vivainvest ще запознае посетителите с най-новите възможности за P2P инвестиране.

Организаторите са предвидили и много изненади и награди за посетителите.

Повече информация за събитието може да следите на официалния сайт: expo.moitepari.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички