Емануел Артур поема управлението на Нестле България


Емануел Артур поема управлението на Нестле България
Снимка:

4243

Емануел Артур е новият изпълнителен директор на Нестле България от 1 октомври 2016 г., съобщиха от компанията. Понастоящем г-н Артур е управляващ директор на бизнеса със сладолед на Нестле на Балканите.

Емануел Артур се присъединява към Нестле през 1984 г. във Франция, като последователно заема разнообразни позиции в областта на продажбите, маркетинга и мениджмънта на редица Нестле пазари, сред които Великобритания, Тунис, Египет, Франция и Швейцария.

През 2010 г. г-н Артур поема ръководството на бизнеса на Нестле със сладолед за Русия и Евразия, а през 2015 г. е назначен за управляващ директор на сладоледения бизнес на компанията за Балканите. През последната година той работи усилено за обединяването на отделните страни в региона, развива пазара, оптимизира продуктовото портфолио и постига положителни бизнес резултати. Емануел Артур ще продължи да управлява сладоледения бизнес на Балканите за новосъздаденото съвместно дружество Froneri до края на годината.

Г-н Артур поема поста изпълнителен директор на Нестле България от Хуан Карлос Пералехо, който от 1 октомври 2016 г. ще заеме позицията глобален лидер за стратегическата марка на Нестле в шоколадовия бизнес KIT KAT във Веве, Швейцария. Той се присъединява към Нестле през 1987 г. като поема различни функции предимно в бизнеса с шоколадови и захарни продукти. Г-н Пералехо е част от българския екип на компанията от март 2012 г. и през последните четири и половина години успява да постигне успешна промяна в бизнес модела на Нестле България и да изгради мотивиран екип. Под ръководството на Хуан Карлос Пералехо компанията получава широко обществено признание и днес Нестле България е припозната като социално-отговорна компания с изключително високи резултати.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички