Изложението СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО представя гордостта на българското производство - млечните продукти


Изложението СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО представя гордостта на българското производство - млечните продукти
Снимка: Интер Експо Център

13250

Българското производство на млечни продукти се гордее със своята многовековна традиция. Уникални вкусове, които се харесват на всички хора по света, демонстрират майсторството на фирмите изложители в направата на млечните произведения. Тази година по време на изложението СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, което ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център, успоредно с МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, ценителите на българското ще се запознаят с новостите в бранша.

Млечните продукти – гордостта на българския производител

Натурални продукти, които са произведени по класически технологии, в съчетание между старите автентични рецепти и съвременните изисквания за качество, ще бъдат представени в залата на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО. Доброто здраве на хората и удоволствието от преживения вкус са запазена марка на изложението. TERTER и BULGAREA са продукти, които се стремят да задоволят разнообразието от предпочитания и изисквания за бяло саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко.

Освен желанието на компаниите участници да продължават традицията на автентичния български вкус при производството на млечните си продукти, те считат, че имат достойната и постижима цел за изнасянето на тези продукти извън границите на страната. Съвременните млекопреработвателни предприятия са с модерно оборудване и изцяло затворен цикъл на производство. Благодарение на съчетанието между традиция и новото в производството, млечните изделия - сирене, кисело мляко, сметана, масло и др., се гордеят с високи вкусови качества и чист природен състав.

Внушителни са производствата на кисело мляко Добротица от “Недко Недков - Овчарово” - над 200 тона, които са станали любима част от трапезата на потребителите. Киселото мляко с марка Ралица, което също ще е сред експонатите на изложбата, е с богата масленост - 8% и е подходящо за салати, сосове и десерти.

Кашкавал и сирене от овче и козе мляко, наслада за ценителите

Фирма Ваком е специализирана в производството и експорта на млечни продукти главно за страни като Австралия, Канада, САЩ, ЕС и други. Фирмата изнася продукти в различни видове опаковки и в дните на изложението ще представи българско бяло саламурено сирене и кашкавал от краве, овче и козе мляко.

Лакрима е позната марка за потребителите в България. По време на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО компанията ще изложи своето овче сирене – произведено от овче мляко с характерен аромат и изразен пълномаслен вкус. Сиренето е зряло минимум 45 дни.

Козето сирене, продукт на млекопреработвателното предприятие „Пършевица“, е традиционно българско саламурено сирене от козе мляко от специално селектирана порода алпийски кози. Продуктът е богат на полезни млечнокисели бактерии, белтъчини, калций, витамини и по този показател превъзхожда повечето млечни продукти.

Масло с 82% масленост и от 100% сурово краве мляко

Маслото, като един от популярните и така необходими за домакинството млечни продукти, също е достойно представен на щандовете в залата на Светът на млякото. Фирмите изложители ще демонстрират продукт, направен по съвременни технологии и според изискванията на най-високите стандарти за качество от 100% свежо пълномаслено мляко, с гарантирана масленост от 82%

Опаковането – важна част от бизнеса в млекопреработването

„3 в 1“ компактен моноблок за опаковане CARTONMAT 544TL е машина, представена от Аркон България, за опаковки, който получава продукти от производствената линия, групира ги по предварително зададен модел и ги зарежда в картонени кутии. Това е продукт "3 в 1" (изработка, опаковане и запечатване), осигуряващ напълно автоматична работа и минимален отпечатък. Наред с опаковъчните решения за храни, изложението ще предложи и многобройни идеи за сладоледи и напитки. За осигуряване на по–голямо удобство и наслада от консумирането на предлагания продукт, посетителите ще открият прозрачните чаши от серия „Имидж“ на DASF. Те са подходящи за сладоледи, млечни десерти, шейкове, фрапета, смутита и много други.

Революция в анализа на млякото

За 13 минути Extenso на Биоком Трендафилов открива едновременно 90 контаминанта като антибиотици и токсини, обособени в 17 групи. Продуктът обхваща всички основни групи замърсители като бета-лактамни антибиотици, тетрациклини, аминогликозиди, линкозамиди, макролиди, (флуоро) хинолони, сулфонамиди, хлорамфеникол, триметоприм, колистин, меламин и дори афлатоксин М1.

Демонстрационна мандра по време на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО

БЛИЦ ще покаже компактен модулен вариант на модулно предприятие - Демонстрационна мандра. Този модел е разработен специално за демонстрации, обучения и внедряване на технологични процеси. Демонстрационната мандра вече участва със значителен успех на редица изложения, където беше показано производството на кашкавал.

Технологично оборудване за производство на кашкавал с нов метод сухо изпарване

Се Ла ВИ представя машината AISI 304 – 316, произведена от неръждаема стомана. Тя има PLC сензорен екран за управление и възможност за запазване на 10 различни рецепти, което осигурява автоматизиране на работния процес. Машината има възможност за работа с директна и индиректна пара под налягане.

Машини, машини и пак машини – 21 век!

СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО е модерно изложение. Освен всичко изброено ще може да се видят и продуктите на АЛМЕР - линия за сухо изпарване на кашкавал с модул за прехвърляне и модул за точен грамаж, стандартизатор за мляко, машина за формоване на кашкавал на нишки и машина за производство на плетено сирене.

Лабораторна техника инженеринг ще представи на своя щанд напълно автоматична серийна система за екстракция на мазнини Velp SER158. Системата предлага бърза и прецизна екстракция при намалена употреба на разтворители посредством метода на Randall-метод с подгряване на органичните разтворители, съкращаващ времето за екстракция до 5 пъти в сравнение с конвенционалния Soxhlet метод. Екстракторът Velp SER158 е напълно автоматична, херметично затворена система, минимизираща токсичните изпарения в лабораторията и работеща 24/7 без нужда от наблюдение от страна на персонала.

Оптималната хигиена в производството е от решаващо значение в хранително-вкусовата промишленост. По време на производствения процес дори и най-чистите продукти се замърсяват чрез микроорганизмите във въздуха, по работните повърхности и в опаковъчните материали. Тех Индустри България ще представи модули за дезинфекция с ултравиолетова светлина на немската марка UVpro.

Изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са най-голямото бизнес събитие в София. Станете част от най-доброто в хранително-вкусовия бранш от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център. Всички новини за изложенията четете в сайта - http://food-exhibitions.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички