Как да оползотворим почивката по най-добрия начин


Как да оползотворим почивката по най-добрия начин
Снимка: Thinkstock/Guliver

2930

Цяла година си мечтаем за нея и ето, че тя най-после чука на вратата. Да, Коледа имаме предвид, но и почивката по празниците. Много хора ще я изкарат в мързелуване и в това няма нищо лошо. По-амбициозните обаче могат да използват част от времето, за да си „постелят” добра основа за успех в работата. Ако сте от тях и направите дори само следните три неща, ще сте оползотворили ваканцията, без това да ви попречи да релаксирате пълноценно.

Организирайте се. Времето е подходящо да седнете и да помислите внимателно има ли неща в непосредствените ви задължения, които ви притесняват и как да ги промените. Изпитвате ли съмнения дали сте поели по правилния професионален път? Разнищете ги. Запишете ги на лист или пък си направете списък с плюсове и минуси. Можете и чисто и просто да категоризирате бъдещите си задачи и да подредите бюрото си – това ще ви помогне да бъдете по-организирани и в мислите си.

Наваксайте с четенето. Отдавна сте си отделили няколко книги, списания или публикации, които ви се струват полезни за работата, но все отлагате да ги прегледате. Е, сега е моментът. Попитайте колеги и приятели от сферата какво четат те за още повече опции и потенциално вдъхновение.

Помислете върху намеренията си за бъдещето. Този съвет е свързан с първия. В ежедневието често сме твърде натоварени, за да се фокусираме върху голямата картина, но през почивката нищо не ни пречи да го направим. Опитайте се да си предствите къде бихте искали да бъдете след шест месеца, година или пет години. Ако представата е твърде различна от настоящето, набележете конкретни мерки, които да вземете в желаната посока.

И все пак най-важното е да си отпочинете добре и да натрупате енергия за каквото и да ви предстои. Пожелаваме ви го!

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички