Компаниите са на финалната права в подготовката си за COPIS 2019


Компаниите са на финалната права в подготовката си за COPIS 2019
Снимка: Интер Експо Център

8629

Фирмите отделят месеци в планиране на представянето си в най-значимото бизнес изложение за сектора на рекламата и печата в България

Точно месец ни дели от старта на единственото  бизнес изложение за печат и реклама у нас. Компаниите-участници в него вече са на финалната права в подготовката си за участие и с трескаво вълнение очакват дните от 25 до 27 септември, когато в Интер Експо Център ще се проведе COPIS 2019.

През какви етапи преминава подготовката им и кога започва тя? Какво е мястото на предварителното планиране в нея и защо събитието е толкова важно за сектора? С тези въпроси се обърнахме към част от тазгодишните участници в изложението и ще се опитаме да обобщим откровените отговори, които получихме от тях.

Всичко започва с планирането

Основополагащо място в подготовката за участие на изложението заема планирането. Около тази позиция се обединяват повечето фирми, споделяйки, че първата задача, за която трябва да се погрижат екипите им, е изборът на подходящия щанд, съобразен с целите и стратегията на участието. „Планирането на изложение на пръв поглед изглежда по-елементарен процес, отколкото в действителност е. Процесът започва, когато ни бъде изпратена схема на палатите; тогава се поставят редица въпроси: Кое е най-подходящото място? Колко голям щанд ще ни е нужен за да представим продуктите си?“, споделят от фирмата Дедал Кампъни.

Процесът на подготовка

Друга важна стъпка е компанията да определи бюджета си. Рамките се поставят в зависимост от целите и наличните ресурси. „Подготовката за участие при нас е всеобхватна. Първата стъпка винаги е определянето на бюджета, съобразявайки се с различни критерии – в зависимост от изложението, на което участваме“, разказват за от Мираж Груп. „Следва да определим кои точно ще са моделите машини, които ще изложим за клиентите на щанда си. Това не винаги е лесно, тъй като са много факторите, с които се съобразяваме. Например, когато производителят е пуснал нов модел принтер на пазара, проверяваме дали ще може да се достави в срок, тъй като самото производство има технологично време, в което трябва да се вместим. Уточняваме и дали машината, която ще изложим представлява интерес за клиентите и ще се ли продаде възможно най-бързо след изложението“, разказват още те. Организаторите на форума споделят своето виждане, според което в основата на доброто представяне на една фирма е правилният подбор на продукти, които ще покаже. „Съдържанието е това, което привлича повече посетители“, категорични са те.

Значението за бранша

Представителите на индустрията са единодушни, че дългият процес на подготовка не е случаен, тъй като участието в международния бизнес форум е от съществено значение за тях. „COPIS в момента е единственото изложение в България, представящо нашия бранш. За нас е важно да представим нови и атрактивни продукти, да осъществим бизнес контакти и срещи с настоящи и бъдещи клиенти“, обясняват необходимостта от участието си в изложението от Дедал Къмпани. Фирмите се мотивират и с това, че работят в много нишов, специфичен, бранш. Като един от най-ефикасните начини за утвърждаване на присъствието в сектора и развитието на бизнеса компаниите определят участието си в COPIS. „ Това е мястото, което всеки в България, свързан с рекламния бизнес посещава. Важно е да присъстваме, за да бъдем видими за бизнеса, разпознаваеми и за да представим продуктите на марките, за които сме поели дистрибуция на българския пазар“, обобщават от Мираж Груп.

До старта на бизнес форума остава съвсем малко време. Посетителите ще бъдат посрещнати от богата съпътстваща програма. Вниманието ще привлече FABRIC IS COOL – CHRISTMAS Fabric Backlit AD Challenge – събитието, което ще събере и обедини ключови специалисти около създаването на backlit печатна рекламна кампания. Друг интересен ивент е и предстоящият мастър клас с проф. Христо Кафтанджиев, с основна тема „Визуални маркетингови комуникации – принт дизайн и опаковки“.

Тази година от 25 до 27 септември COPIS ще разшири своите мащаби до 8000 кв.м. изложбена площ, провеждайки се заедно с международното бизнес изложение за текстил ТМТ Експо. Представителите на двете индустрии вече са в очакване. А повече за това какво предстои може да научите в сайта: www.copi-s.com.

Своята регистрация за безплатно посещение можете да направите ТУК.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички