Къде ще се проведе тази година инициативата "Книги за смет"


Къде ще се проведе тази година инициативата "Книги за смет"
Снимка:

2476

И тази година екологичната кампания „Книги за смет” ще се случи в няколко града в цялата страна. Организаторите издателство Smart Books и фондация Credo Bonum, с помощта на партньорите им от посолството на САЩ в България, Българо-американска кредитна банка, Екопак България, The Mall, община Бургас и община Пловдив ще подарят книга на всеки в замяна на един килограм пластмасови отпадъци.

Кампанията ще се състои на 25 април от 10 до 13 часа пред Общината в Пловдив, на 26 април от 10 до 13 часа пред Паметника на Съветската армия и пред THE MALL в София, на 9 май от 10 до 13 часа пред Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен и на 16 май от 10 до 13 часа пред Пантеона в Бургас. Две различни локации ще има тази година в столицата за улеснение на желаещите да участват от по-далечните квартали. Както всяка година точките са специално подбрани, за да бъдат максимално близко до спирките на метрото и градския транспорт за по-удобно придвижване.

Върнете 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получите талон, с който може да вземете своята безплатна книга, от предварително подбрани заглавия.  Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и получат безплатна книга.

За събирането на пластмасовите отпадъци в избраните градове ще бъдат поставени жълти контейнери за разделно събиране на Екопак България. Събраните отпадъци допълнително ще бъдат сортирани по вид пластмаса и след това ще преминат процеси на рециклиране. След дългия процес на преработка отпадъците ще заживеят нов живот.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички