Най-големите изложения в хранителната индустрия с близо 420 участващи фирми през тази година


Най-големите изложения в хранителната индустрия с близо 420 участващи фирми през тази година
Снимка:

3997

„Приблизително 420 фирми ще се включат в изложенията за хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора, тъй като 95% от площите във всички 6 зали са вече продадени“, заяви Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

Иванов допълни, че през 2015 г. голяма част от участниците са пожелали да резервират своето място за тазгодишното издание на Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре, което е подтикнало организаторите да започнат по-рано кампанията по набиране на фирми. Според Ивайло Иванов това е наложило да бъдат намалени зоните за дегустации и демонстрации, за да се освободят допълнителни места за новите изложители.

Миналата година съвместно проведените събития са посетени от над 19 хил. български и чуждестранни специалисти, както и от широка публика. Това е с около 20% повече спрямо 2014 г., сочи статистиката на Интер Експо Център.

Изложенията в областта на хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора ще отворят врати от 9 до 12 ноември в Интер Експо Център, а участие ще вземат български и чуждестранни компании.

Кой ще участва?

„Всяка година представяме изложенията на водещи панаири в Европа, за да привлечем нови компании и качествени посетители. Тази година акцентирахме вниманието си извън европейските страни, където се организират едни от най-големите изложения в ХВП сектора“, коментира Иванов. До момента участия са заявили фирми от Гърция, Турция, Македония, Италия, Германия, Катар, Южна Корея и Египет.

Постоянно нарастващ е интересът към събитията от страна на международни колективни участия. Италия и Унгария вече се включиха, а в момента се водят разговори с Испания и Южна Корея. Освен това с щандове за пореден път ще се включат посолствата на Южна Африка и Полша.

И тази година ще има колективни участия на български месопреработватели, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, и биопроизводители по време на Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк.

През 2015 г. 144 от над 380 производители, дистрибутори и търговци, които се включиха в изложенията, бяха нови участници. Всички компании показаха новостите в хранително-вкусовата индустрия, представяйки продукти на други 358 фирми от 29 държави.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички