Плевнелиев призова за подкрепа за малкия и среден бизнес


Плевнелиев призова за подкрепа за малкия и среден бизнес
Снимка:

5643

Необходима е подкрепа за развитието и финансирането на малките и средни предприятия, а така също и за насърчаване на инвестициите в областта на сектор „Земеделие“.

Около тази позиция се обединиха президентът Росен Плевнелиев и представители на Парламентарната група на Движението за права и свободи, които разговаряха днес на „Дондуков“ 2. Срещата се проведе в рамките на Месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили, предаде БГНЕС.

„Бих одобрил всякакви усилия за целенасочена подкрепа за осигуряване на перспектива на семейните, малките и средни предприятия в България и оздравяване на бизнеса им“, заяви Росен Плевнелиев. Президентът се обяви и за специфични мерки за осигуряване на средства за различните видове земеделие. „Планинските и селските региони на страната се нуждаят от една разумна политика, а България има много възможности и потенциал за насърчаване развитието на алтернативното земеделие“, каза държавният глава, който бе категоричен, че земеделието и занапред ще бъде един от стратегическите отрасли не само в национален, но и в световен мащаб.

По време на разговора Мустафа Карадайъ от Движението за права и свободи определи настоящия президентски мандат на държавния глава като „много наситен с политически процеси, от които можем да съдим за важността на самата президентска институция“.

От ДПС бяха категорични, че и занапред в рамките на 43-то Народно събрание парламентарната група на партията ще продължи да бъде конструктивна и диалогична опозиция на управляващото мнозинство. От своя страна Росен Плевнелиев благодари на представителите на ДПС за отстояването на тази позиция и пожела успех на новото ръководство на партията.

От ДПС казаха, че ще продължат да участват в политиката за стабилизиране на страната и призоваха и останалите партии в България „да се държат конструктивно“. „Настоящата геополитическа ситуация и положение изискват все повече наличие на стабилност и сигурност, а главна отговорност за това носят политическите сили в парламента, които формират управляващото мнозинство“, отбеляза Четин Казак, като допълни, че стабилното управление на страната е жизненоважно, особено в разгара на мигрантската криза.

По време на разговора на „Дондуков“ 2 беше обсъдена необходимостта от засилването на дебата за „Националната програма за развитие „България 2030“, както и мерки за преодоляване на демографската криза у нас. Като тежки проблеми, които трябва да намерят своето решение, от Движението за права и свободи посочиха и гарантирането на образование и заетост сред ромското малцинство.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички