Предложиха за орден "Стара планина" Цоло Вутов - един от най-богатите българи


Предложиха за орден "Стара планина" Цоло Вутов - един от най-богатите българи
Снимка: БГНЕС

14030

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за награждаване на проф. дтн инж. Цоло Вутов с орден „Стара планина“ без лента – първа степен, за приноса и заслугите му към икономическото развитие на страната и изграждането на съвременните индустриални отношения. Това съобщават от Министерски съвет.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов е ръководител на група ГЕОТЕХМИН, обединяваща повече от 20 дружества, предстaвители на отговорния бизнес в България. Дружествата реализират средногодишно оборот от приходи на продукция над 500 млн. лв. Създадена е заетост на над 3250 служители в десетки малки и средни български фирми. Най-голямото дружество в група ГЕОТЕХМИН - Елаците-Мед осигурява работа на жители от 8 общини, а за последните години е вложило 865 млн. лв. в инвестиции и разходи за опазване и възстановяване на околната среда.

Цоло Вутов е лично ангажиран с организирането и участието си в различни форуми за наука и иновации в минерално-суровинната индустрия и строителството, а дружествата му допринасят за развитието на науката.

Вутов е от най-активните членове на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата, Националния борд по туризъм, член е на Консултативния съвет на КРИБ и участва в ръководствата на редица международни организации, където през годините съдейства последователно за подобряване на бизнес средата в България, защитата на частната инициатива и научното новаторство и увеличаването на потенциала на тези организации, посочва се в съобщението.

Вутов е един от най-богатите българи. По неписана традиция този орден се дава за кръгла годишнина, а Вутов стана на 70 години през април.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички