Раздадоха златните медали на Международния технически панаир в Пловдив


Раздадоха златните медали на Международния технически панаир в Пловдив
Снимка:

3588

Общо 40 златни медала бяха раздадени на Международния технически панаир в Пловдив. Отличията бяха връчени на тържествена церемония. Лауреатите са в няколко категории - "Машиностроене", "Електроника, електротехника, метрологичен и технически надзор", " Транспорт и автосервизно оборудване", "Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост", "Строителство", предаде БГНЕС.

15 от златните медали отидоха в руски компании и научни институти, с което страната стана шампион в тазгодишния конкурс. Критериите за награда са иновация с високо качество, отговарящо на стандартите на Европейския съюз. Оценката се дава от жури, съставено от експерти на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. 11 български изделия стигнаха до финала. Някои от тях са утвърдени медалисти, като софтуерната компания "Орак инженеринг" която получи 18-ти златен медал от панаира. Тази година поводът стана технология за центрове за съхранение и обработка на данни, използвана за видеонаблюдение и охрана. До края на годината системата ще бъде въведена в 21 училища в страната.

Сред наградените са и " Индустриално коопериране" с нови апарати за пречистване на вода, руският инженерингов център "Крона" и Държавният технически университет "Ал. Алексеев" с универсално спасяващо превозно средство, отсъствалата десет години, но завърнала се на панаира фирма "Киттнер" с машина за измиване на детайли с препарат с биокултури и др. Традиционната награда за иновативен български продукт даде Българската асоциация на електротехниката и електрониката на система, която премахва риска от аварии в електрическите централи. Голямата награда за индустриален дизайн "Кристален тетраедър" пък бе присъдена на фирма "Кобо" за автоматична заваръчна машина, произведена от швейцарската компания Лайстър технологис.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички