С шоколадова демонстрация ученици от ПГ "Велизар Пеев" - гр. Своге ще покажат своето майсторство


С шоколадова демонстрация ученици от ПГ "Велизар Пеев" - гр. Своге ще покажат своето майсторство
Снимка:

4832

Кой би отказал шоколад с размерите на кукла? Всеки би се зарадвал на подобен уникален подарък. Професионална гимназия „Велизар Пеев“- Своге ще представи изложба от големи и малки шоколадови изкушения от бял, млечен и натурален шоколад. Демонстрацията ще се случи по време на водещите у нас и в Югоизточна Европа изложения в хранителната индустрия МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК от 11 до 14 ноември в Интер Експо Център- София.

Професионална гимназия „Велизар Пеев” ще изненада посетителите със специална шоколадова демонстрация (изработване на бонбони с трансферно фолио). Трансферното фолио може да се ползва с всички видове шоколад и може да бъде нарязано на ивици и форми, както и огъвано за създаване на изящни декорации и шоколадови десерти.

Другият акцент в представянето на гимназията са хлебните изделия - обредни погачи и питки. Гимназията ще покаже символното значение на декорацията върху обредните погачи. Ученици и преподаватели няма да пропуснат да покажат изкуството на красивата храна, да сътворят невероятна карвинг композиция и демонстрация на шедьоври от хранителни продукти.

Професионална гимназия „Велизар Пеев” ще представи своите възможности за сублимация - термотрансферен печат върху алуминий и текстил. Сублимационният пълноцветен печат позволява постигането на прецизно фотографско качество и неограниченост на цветовата вариация. Характеризира се с изключителна дълготрайност, не избелява и е устойчив на всякакви атмосферни влияния.

Гимназията ще покаже опита си с лазерно гравиране. Лазерното гравиране е предпочитан начин за бързо, качествено и трайно нанасяне на: текст, лога, знаци и изображения върху различни аксесоари, часовници, бижута, постаменти, купи, медали, подаръци и рекламни сувенири. Възможно е надписването и на изделия от други материали като: пластмаса, изкуствена и естествена кожа, плат, картон.

Не на последно място ученици и преподаватели от професионалното училище ще представят уникални изделия от ковано желязо и дърворезби в духа на специализираната изложба.

Нашите изделия ще бъдат перфектният подарък, категорични са от Професионалната гимназия. Идеята за участието им е да покажат пътя за развитие на професионалното образование като демонстрират възможностите за обучение по различните специалности. Ключът към успеха се крие в качествената подготовка на учениците, във възможностите за реализация, които им предлага. Но без съвременни технологии и оборудване това би било невъзможно, твърдят от ръководството на първото професионално училище в България.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички