Шефът на "Уолтопия": Еврофондовете се разпределят между "едни приятели"


Шефът на "Уолтопия": Еврофондовете се разпределят между "едни приятели"
Снимка:

3255

Проблемът е фундаментален. На всички хора, които имат вземане-даване с държавата, им се случва да пощуреят. Усетих, че съм взел грешни решения, ядосах се и си го изкарах на друг. Така собственикът на „Уолтопия” Ивайло Пенчев резюмира защо се стигна до изключително острото му писмо срещу ръководството на „София Тех парк”.

Истината е, че се вземат данъци, тези пари се вземат от хора, които са ги изказали честно. Тези пари след това се разпределят „между едни приятели” – това е истината за еврофондовете според шефа на „Уолтопия”. Обществените поръчки и европейските фондове за хранилка за корупция, категоричен беше той.

Пенчев се съгласи, че идеята за „София Тех парк” е била добра, но припомни поговорката, че пътят към Ада е постлан с добри намерения. Фундаментален природен закон е, че всички държавни бизнес начинания са обречени на провал. Няма как държавен чиновник, който не е изкарал пет пари през живота си, да управлява проект за 80 млн. лева, заяви Пенчев пред Нова телевизия.

Собственикът на „Уолтопия” обясни, че се е стигнало дотук капка по капка, като даде за пример липсата на ток. Писахме до всички началници, те обещаваха, че всичко ще се оправи – нищо, стана ясно от думите на Пенчев. Той е сигурен, че държавните чиновници не могат да събудят „София Тех парк”.

Аз по принцип си гласувам, не че има за какво, но май няма да съм в България по това време, добави Пенчев на въпрос дали ще пусне вот на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички