Шест в едно - формулата за успех на хранително-вкусовия и хорека секторите


Шест в едно - формулата за успех на хранително-вкусовия и хорека секторите
Снимка: IEC

3904

Машините отново са сред акцентите на изложенията, които ще се проведат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център

Четири дни, изпълнени с богато съдържание, стотици изложители от България и чужбина, хиляди посетители, многобройни възможности за развитие на бизнеса и създаване на контакти. Да, такава обещава да бъде атмосферата, в която от 7 до 11 ноември ще се проведат изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, събирайки хранително-вкусовия и хорека сектори в Интер Експо Център.

Безспорно очакванията към събитието са големи, след като последното издание през 2017 г. отбеляза забележителен ръст. „Залите бяха посетени от близо 23 000 души. Своите продукти и иновации представиха над 450 компании, 80 от които – чуждестранни“, отчитат организаторите. В многообразната палитра от изложители се включиха компании от България, Аржентина, Белгия, Великобритания, Гърция, Испания, Италия, Полша, Португалия, Република Корея, Тайланд, Холандия, Украйна, Иран и ЮАР. Традиционни за страните си продукти представиха посолствата на Аржентина, Великобритания, Южна Африка и Полша.

Очакванията на бизнеса към тазгодишното издание определено са още по-високи. „Показателен е фактът, че изложенията се превърнаха в представителен бизнес форум за ХВП бранша в България“, коментират организаторите. Високите цели, които са поставени, партньорството с водещите браншови организации от сектора и очакванията на бранша отново са амбицирали екипа, зает с подготовката на мащабното събитие още от началото на годината. „Кампанията за набиране на изложители е в активен ход“, информират организаторите. Динамиката и растежът, с които секторът се характеризира, водят до бързо запълване на площите още в първоначалния етап на подготовката.

Машините за сектора – „под светлината на прожекторите“

Основна цел пред организаторите е изграждането на силна бизнес платформа, която благоприятства развитието на хранително-вкусовия бранш. С първостепенно значение за бранша, машините и модерните технологии попадат отново „под светлината на прожекторите“ на изложенията.

През 2017 г. компаниите дадоха решения за опаковане и преработка, сред които бяха и компактните машини, даващи възможност за производството на висококачествени кожени опаковки.

Роботизирани и ефективни

Представени бяха и високотехнологични иновативни идеи, сред които роботизирани автоматични системи за етикетиране и продуктово сортиране. За нуждите на производството бяха демонстрирани швейцарски системи за смилане на месо, италиански системи за сушене на сурово-сушени продукти и машини за опаковане и много други.

Следвайки нарастващия спектър от производства, участниците представиха и високопроизводителни претеглящи и принтиращи системи, машини за брандиране и разбира се – „работните коне“ на всеки един цех – мотокарите.

По-добро производство с чистата работна среда

За създаването на чиста работна среда изложителите представяха професионални и модерни решения за почистване и дезинфекция. Високотехнологични продукти бяха представени и в сферата на правилното съхранение.

От 7 до 10 ноември хранително-вкусовият и хорека секторът ще разкрият всички свои тайни на изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Всичко за тях ще научите на http://food-exhibitions.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички