Словенски фирми искат да развиват бизнес в България


Словенски фирми искат да развиват бизнес в България
Снимка:

6146

Има голям интерес на словенски фирми да развиват бизнес с България. Това съобщи държавният секретар на Министерство на външните работи на Република Словения г-жа Даря Буджаш Курет на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски днес.

Тя посочи, че между двете страни има прекрасни политически отношения, но икономическите връзки са намалели по време на икономическата криза. По думите ѝ преди това в България е имало значително присъствие на словенски фирми и сега те желаят да се върнат в страната ни, както и нови фирми имат интерес да търсят партньорства у нас.

Очаква се бизнес-делегация да придружава външния министър на Словения при визитата му у нас в началото на юни, съобщават от икономическото ведомство.

Лукарски от своя страна заяви, че е необходимо задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете страни. Той предложи възобновяване на работата на междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество, както и активизиране на дейността на Българо-словенската търговско-промишлена камара у нас. Г-жа Курет отправи покана за министър Лукарски да посети Любляна, заедно с бизнес делегация за осъществяване на директни контакти между компании от двете страни през месец септември тази година.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички