Свободните медии в европейския контекст - дебат в СУ между евродепутати и студенти


Свободните медии в европейския контекст - дебат в СУ между евродепутати и студенти
Снимка:

2271

Предизвикателствата пред българските и европейските медии, тяхното място и роля при формиране на общественото мнение, при популяризирането на европейската идея и европейските политики, ангажиментите им към обществото - това са част от въпросите, които ще обсъдят евродепутатите Светослав Малинов от ДСБ и Андрей Новаков от ГЕРБ със студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Дискусията на тема "Ролята на свободните медии в европейския контекст" ще се проведе в петък, на 13.01.2017 г. в Огледалната зала на Ректората на Софийски университет “Св. Климент Охридски” от 12:00 часа. Модератор на събитието ще бъде Петър Курумбашев - бивш депутат от Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание, който скоро ще встъпи в длъжност като депутат в Европейския парламент от БСП на мястото на избраната за вицепрезидент Илияна Йотова.

Дебатът се организира от Българското училище за политика "Димитър Паница" със съдействието на катедра "Европеистика" на СУ. Събитието е част от проекта "Европа и аз", който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз.

В рамките на проекта ще се проведат още онлайн фотоконкурс, фотоизложба и дискусионен форум на тема: "Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?".

Всички млади българи могат да се включат в инициативите на проект "Европа и аз" и да ни гостуват на събитията. Ако нямате възможност да присъствате на дебата в Софийския университет в петък, ще можете да го гледате онлайн в реално време на интернет страницата на проекта "Европа и аз" и на Facebook страницата на проекта.

Проектът "Европа и аз" се организира от Българското училище за политика "Димитър Паница". Медийни партньори на събитията са Actualno.com и Expert.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички