Трите ключа към успешния мениджмънт


Трите ключа към успешния мениджмънт
Снимка: Maximum Achievement 2.0

2759

За да се превърнете в успешен мениджър в продажбите се изисква отборна игра, която предполага да получавате очакваните резултати чрез усилената работа на всички в екипа ви. Основният проблем е, че повечето мениджъри заемат позицията на ръководител заради успехите им в продажбите, но те най-често не са обучени или нямат необходимите умения в управлението.

Световноизвестният бизнес лектор и автор на редица бестселъри Брайън Трейси определя “Законът на трите”, като най-важният инструмент за лична ефективност, който някога е откриван. Той гласи, че 90% от всички важни резултати и дори приходите ви идват от трите основни неща, които вършите ежедневно. Когато той Трейси консултира бизнеси, той ги кара да направят списък с всичко, което правят в рамките на седмица или месец, а след това да ги подредят по степен кое допринася най-голяма стойност за бизнеса им.

Съветите на Брайън Трейси достигат до над 350 фирми годишно, благодарение на консултациите, които той прави за тях. Той е автор и на 70 бестселъра, преведени на 42 езика. Финалното турне на Брайън Трейси ще завърши в България със семинара му “Maximum Achievement 2.0” в София на 19 февруари 2018 г. След него гостите ще си тръгнат и с годишен план за действие, който могат да започнат да изпълняват веднага. Ако и вие искате да се срещнете с него, побързайте и се регистрирайте ТУК.

“Законът на трите”

1.Експертите в управлението трябва да бъдат ориентирани към резултати

При набирането на кадри, най-важното е да сте ориентирани към продуктивността. Като ръководител трябва да сте наясно с резултатите, които очаквате от човека, който наемате, и да му ги изясните още при интервюто. Невероятно е колко много хора са наемани с погрешно разбиране за това какво се очаква от тях на работното им място, което неизбежно води до неуспех.

2. Осигурете обучение на вашите подчинени

Втората стъпка за успеха при ръководенето е тренингът и отново три са основите на доброто обучение.

- Идентифицирайте ключовите умения, които хората трябва да притежават, за да вършат добре възложената им работата.

- Създайте обучение за вашия екип, което да е съобразено с тези ключови умения. Бъдете с екипа си, наблюдавайте как хората от него се представят. Осигурете им програми, от които да учат, или им предоставете възможността да се включат в семинари и обучителни програми.

- Важно е да наблюдавате как се развива вашият екип след обучението и да сте наясно с това, което са научили и как могат да допринесат в развитието за целите на компанията.

Запомнете, че ученето е процес, който продължава цял живот през вашата професионална кариера. Като лидер, трябва да работите за вашето развитие и това на вашия екип!

3. Бъдете ефективни в управлението

Третата стъпка, която е от особено значение за изграждането на успешен екип, е да ръководите ефективно.

- Първо, поставете цели и задачи на всеки от екипа ви. Всеки човек трябва да е наясно какво се очаква от него.

- Второ, изградете ясен план на действие по отношение на проучването, назначението, тренинга и обратната връзка.

- Управлявайте и мотивирайте екипа си чрез поставените цели. Веднъж след като вие и екипът ви сте наясно какви постиженията се очакват, трябва да продължите да окуражавате ангажираността за постигането на тези цели всеки един ден.

Това неминуемо ще доведе до повишаването на резултатите ви.

Най-добрата новина е, че всеки може да бъде в позицията на ръководител, който постига не само личните, но и професионалните си цели. Няма ограничения в това колко ще се развивате, освен границите, които сами си поставяте заради липсата на знания или умения! Тези граници лесно могат да бъдат преодолени, а ключовите умения за успех - усвоени.

Регистрирайте се за финалното събитие на Брйаън Трейси Maximum Achievement 2.0. до петък, 19.01.18 г. – www.briantracy.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички