В Добрич започва строежът на нов завод за фураж


В Добрич започва строежът на нов завод за фураж
Снимка:

4175

Заместник-министър Любен Петров направи първа копка на нов завод за производство на фуражи на китайската компания „ChinaTianJin Tianshinong Farming Technology CO. LTD“. Това съобщиха от икономическото ведомство.

В приветствието си заместник-министърът на икономиката подчерта, че България отдава приоритетно значение на сътрудничеството с Китай. „Искам да ви уверя, че българското правителство стои зад всеки сериозен инвеститор, който иска да прави бизнес в България и той може да разчита на нас”, заяви Петров.

Той допълни, че когато държава, община и бизнес работят заедно, тогава и резултатите са добри. „Българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика разширяването на търговските и индустриалните отношения с Китай. Ще подкрепяме всички инициативи в интерес на ефективното сътрудничество между нашите две страни”, каза в заключение заместник-министър Любен Петров.

В изграждането на Фуражния завод в гр. Добрич ще бъдат инвестирани над 6 млн. евро и ще бъдат открити над 50 нови работни места. Очаква се заводът да започне работа през тази есен. На днешната церемония присъстваха областният управител на Добрич Детелина Николова, кметът на общината Йордан Йорданов, изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев и директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ Васил Гелев.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички