За първи път БФБ участва в световна инициатива за повишаване на финансовата грамотност на младите


За първи път БФБ участва в световна инициатива за повишаване на финансовата грамотност на младите
Снимка: БФБ

4191

За първи път Българска фондова борса - София участва в глобалната инициатива за повишаване финансовата грамотност на младите хора Global Money Week, която се провежда в периода 9-17 март по целия свят. Така и България вече е една от 130-те страни, които подкрепят инициативата.

В нея се включват над 400 организации, сред които NASDAQ, UNICEF, Лондонска фондова борса, Световна банка и др. Очаква се над 3 милиона млади хора да участват в различни дейности по време на Global Money Week.

В България, днес ученици от Националната търговско-банкова гимназия откриха тържествено борсовата сесия с „удряне на камбаната“. Представители на мениджмънта на БФБ-София запознаха учениците с историята и дейността на институцията и ролята на капиталовия пазар за икономическото развитие.

„Вярваме, че чрез подобряване на финансовото знание и финансовото образование децата и младите хора ще спестяват и инвестират парите отговорно.“, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ – София.

Едва около 1% от децата по света имат достъп до финансово образование и получават финансова грамотност. Над 1 милиард деца живеят в бедност. Заради липсата на финансовo знание много млади хора се натоварват с големи дългове, което води до негативни последици за тяхното развитие и благоденствие. Инициативата Global Money Week се организира от международната фондация Child & Youth Finance International.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички