За първи път в София се открива Международна лятна академия за креативно мислене


За първи път в София се открива Международна лятна академия за креативно мислене
Снимка:

5153

Шестима водещи преподаватели по визуални изкуства и дизайн от утвърдени западно-европейски университети (Академия Ритвелд, Амстердам; Кралската академия по изкуства в Хага и Университета Голдсмитс, Лондон) пристигат в София от 29 юни до 10 юли 2015г., за да проведат уъркшопи с участници от България и други страни в рамките на първото издание на Международната лятна академия за креативно мислене и дизайн процеси Know-How / Show-How.

Основна тема на изследването по време на уъркшопите е град София и неговите жители. Участниците ще изследват и анализират визуалните кодове на града, поведението и модните тенденции по софийските улици, ще научат как да правят свои шрифтове, базирани на архитектурни и градски елементи и как да взаимодействат артистично с публичните пространства.

Участниците са студенти от творческите дисциплини, професионални дизайнери и представители от други професии от България, Холандия, Швейцария, Франция, Унгария, Кoсово, САЩ, Сингапур и Южна Корея.

Академията предлага и вечерни лекции на поканените ментори и видео прожекции на знакови документални филми в областта на визуалните изкуства. Отворената програма на събитието включва също така дискусия за ролята на твореца днес и неговата социална отговорност. Входът е свободен за всеки желаещ, а пълната програма е достъпна на официалния уеб сайт на събитието (http://knowhowshowhow.org/bg/#openprogramme)

Всички инициативи в рамките на събитието се провеждат в Работилница Трансформатори и Студио Прожектиране, УАСГ, бул. Хр. Смирненски 1.

Целта на лятната академия е да предложи едно допълнително обучение за работещите в сферата на творческата индустрия, което да запознава с разнообразни методи и подходи в креативните процеси, стимулиращи развитието на личния творчески потенциал и инициативност. Акцент се поставя върху мисленето в контекст и как се създават творчески концепции, които имат социален и икономически принос.

Международната лятна академия Know-How / Show-How София се организира от Биляна Нешева от Фондация Бюро Култура / http://culturedesk.com/, медийният дизайнер Дима Стефанова и графичният дизайнер Хенк Грюнендайк от базираната в Холандия фондация KnowHow / http://www.knowhowfoundation.net и студиото за графичен дизайн и визуална комуникация Poststudio / http://poststudio.bg (Андреан Нешев, Велина Стойкова и Магдалина Станчева).

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички