Зам.-министър: 90% от шведските компании виждат потенциал за развитие у нас


Зам.-министър: 90% от шведските компании виждат потенциал за развитие у нас
Снимка: Министерство на икономиката

3182

Проучване на шведски компании показва, че 90% от тях виждат потенциал за развитие на бизнес в България. Откриването на нов цех „Покритие на метални части чрез електрофореза“ на територията на „AК Електрик“ АД е един от днешните успешни примери. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на официална церемония при откриването на новото съоръжение, съобщиха от Министерството на икономиката.

На събитието присъстваха и Владимир Туджаров главен секретар на Министерство на икономиката, Ирена Соколова областен управител на гр. Перник, Пламен Алексиев кмет на гр. Радомир, представители на бизнеса и др.

По време на церемонията зам.-министър Борисов изтъкна, че благодарение на АК Електрик и AQ Group икономическите отношения между България и Швеция се задълбочават. „Предприятието се развива много устойчиво през последните години, следвайки най-модерните принципи за иновации“, допълни той.

Заместник-министър Лъчезар Борисов увери, че Министерство на икономиката ще продължи да бъде ангажирано с подобряване на бизнес средата и няма да спре агресивната политика за намаляване на административната тежест. „Ние ще работим усилено и за насърчаване на инвестициите и иновациите и подобряване на достъпа до финансиране“, каза още той.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички