Започва кандидатстването за безплатен безжичен интернет на обществени места


Започва кандидатстването за безплатен безжичен интернет на обществени места
Снимка: iStock/Guliver

3265

Точно в 14 ч. часа българско време, на 15 май, започва онлайн кандидатстването за финансиране на проекти по инициативата на Европейската комисия за безплатен безжичен интернет на обществени места WiFi4EU. Очаква се 222 български общини, което е 84% от общия брой, да участват в първия конкурс по инициативата.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) е във всекидневна връзка с представителите на местните власти за уточняване на процедурите по кандидатстване, съобщават от ведомството. В резултат, документите на много общини вече са качени в онлайн платформата и на 15 май само ще трябва само да бъде натиснат съответния бутон за кандидатстване. Това е от много голямо значение, защото принципът, на който ще се отпуска финансиране е „първи дошъл, първи обслужен“.

Вече почти една година, МТИТС провежда информационна кампания за популяризиране на възможността за безплатно финансиране на безжичен интернет на обществени места. Инициативата бе официално представена през март от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел

До този момент над 17 270 общини от цяла Европа са се регистрирали в онлайн платформата. В рамките на първия конкурс ще бъдат финансирани около 1000 общини.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички