Adidas и Манчестър Юнайтед подписаха спонсорски договор за рекордните 1.2 млрд. долара


Adidas и Манчестър Юнайтед подписаха спонсорски договор за рекордните 1.2 млрд. долара
Снимка: Getty Images

2042

Манчестър Юнайтед и Adidas удължиха партньорството си, подписвайки ново спонсорско споразумение за рекордните 900 млн. паунда (1.2 млрд. долара), като по този начин двете компании ще продължат да си партнират и през следващото десетилетие.

Германската компания за спортна екипировка ще продължи да доставя екипи и друго облекло на британския футболен клуб в един от най-големите спонсорски договори във Висшата лига, който започна през 2015 година, след като клубът прекрати взаимоотношенията си с Nike, предава CNN.

Манчестър Юнайтед посочват чрез официалния си уебсайт, че партньорството с Adidas носи „развълнувани фенове по целия свят с далновидни инициативи, емблематични дизайни на (екипите) терена и любимо на феновете облекло, свързано с културата на тима, извън него”, добавяйки, че новата сделка „увеличава фокуса” върху екипите на женския отбор на клуба.

„Изключително сме горди да обявим удължаването на договора с Манчестър Юнайтед”, посочва изпълнителният директор на Adidas Бьорн Гулден. „Adidas и Манчестър Юнайтед са два от най-важните бранда в международния футбол и е съвсем естествено за нас да продължим нашето сътрудничество.”

Стойността на новата сделка е по-висока от предходната, която възлизаше на 750 млн. паунда. Търговските сделки като тези могат да бъдат доста изгодни за спортните клубове, тъй като тяхното изложение пред международната аудитория води до сериозни приходи от продажба на екипи и облекла.

Сделката идва в момент, в който около един от най-популярните клубове в света се въртят слухове за евентуална продажба. През миналата година американските собственици, семейство Глейзър, посочиха, че са започнали „процес по проучване на стратегически алтернативи”, което може да включва продажба на клуба.

Тази възможност се приема добре от феновете на отбора, сред които семейство Глейзър не са особено популярни след като изкупуването с ливъридж на Манчестър Юнайтед остави клуба обременен с нетен дълг от 626 млн. долара, според последните отчети на организацията.

Forbes подрежда Манчестър Юнайтед на второ място сред най-скъпите отбори в света, посочвайки, че стойността на 145-годишния клуб възлиза на 6 млрд. долара. Акциите на отбора добавиха 2% по време на търговията след обявяване на новината.

Тройната сделката на "Интер Маями", Adidas и Apple, която докара Меси във Флорида

Най-скъпите футболни отбори в света: Два клуба достигат 6 млрд. долара за първи път

Ефектът Меси: Очакват приходите и стойността на Интер Маями да скочат двойно заради идването на футболната звезда

Кои са най-добре платените спортисти в света за 2023 година?

Продажбата на "Манчестър Юнайтед" може да постави световен рекорд

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички