Apple пуска спестовна сметка с 4.15% годишна лихва


Apple пуска спестовна сметка с 4.15% годишна лихва
Снимка: Getty Images/Guliver

3782

Apple продължава да поглежда смело към сектора на финансовите услуги, след като в началото на тази седмица обяви старта на новата си спестовна сметка към Apple Card, която предлага годишна лихва в размер на 4.15%. Според съобщението на компанията, годишната лихва по сметката е над десет пъти по-висока от средното ниво на лихвите по спестовните депозитни продукти в САЩ.

Сметката няма изискване за минимална наличност, като потребителите могат да я разкрият чрез приложението Wallet на техния iPhone.

Apple е утроила производството на iPhone в Индия

За да се възползват от новата услуга, която е достъпна само в САЩ, потребителите трябва да разполагат с кредитната карта на компанията Apple Card.

От компанията посочват, че Daily Cash бонусите, спечелени чрез Apple Card, автоматично ще се депозират в сметката. Daily Cash е програмата за бонуси на Apple Card, която предлага връщане на до 3% от стойността на поръчките, платени чрез картата. Потребителите могат да променят по коя сметка да отиват тези средства по всяко време, като също така могат да добавят суми от банкови сметки.

Apple пуска спестовната сметка чрез Goldman Sachs.

Снимка: Apple

Средното ниво на годишната доходност от лихви по този вид сметки в САЩ възлиза на едва 0.35%, според данните на Федералната корпорация по застраховане на депозитите, което прави предлаганите 4.15% от Apple доста по-високи спрямо средното равнище. От друга страна, на пазара в САЩ могат да се намерят сходни предложения, пише CNBC.

Кои трикове на Стив Джобс използва при управлението неговият наследник Тим Кук?

Така например, CIT Bank предлага спестовни сметки с годишна лихва от 4.75%, когато потребителите поддържат минимален баланс от 5 000 долара. Продукт на Goldman Sachs предлага годишна лихва от 3.9% без минимален баланс или месечни такси. Capital One има продукт с лихва от 3.5% също без минимален праг за средствата по сметката. Vio Bank предлага сметка с лихва от 4.77% без изискване за минимален размер на средствата.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички