Boeing ще плати 17 млн. долара за пропуски в модела 737, планира преобразувания


Boeing ще плати 17 млн. долара за пропуски в модела 737, планира преобразувания
Снимка: Getty Images/Guliver

1339

17 милиона долара ще трябва да плати  Boeing за покриване на граждански искове, наложени на американска корпорация от Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) за производствени пропуски в самолетите Boeing 737, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на изявление на FAA, предаде БГНЕС. Boeing предупреди за възможни проблеми със 737 MAX

Става дума, както пише вестникът, е за "производствени проблеми", които са се появили в периода от 2015 до 2019 г. по време на изграждането на пътнически самолет и са разкрити по време на затягането от страна на FAA на мерките за контрол на произведените от Boeing самолети, които често се използват по международни маршрути.

Като част от постигнатото споразумение за уреждане на искове, корпорацията се съгласи да увеличи нивото на контрол върху качеството на своите продукти и се ангажира да представи своите оценки за качеството за преглед на федералното правителство. Последното, каза FAA пред вестника, е рядко, но не безпрецедентно изискване.

FAA посочи също, че срещу Boeing могат да бъдат наложени допълнителни санкции от 10 милиона долара, ако корпорацията не спази разпоредбите на споразумението за уреждане на претенциите.

Boeing започна по-рано този месец да разширява капацитета си за преобразуване на самолетите 737-800 от пътнически в товарни превозвачи. 

Производителят на самолети ще отвори две линии за преобразуване, първата от които трябва да заработи в началото на 2022 г. Boeing изчислява, че през следващите 20 години ще бъдат администрирани 1500 преобразувания на товарни превози, за да се отговори на нарастващото търсене на доставки на товари.

Паралелно, авиокомпанията залага на разработването на облачни технологии. Американските технологични гиганти Amazon, Google и Microsoft се стремят да постигнат споразумение с Boeing на стойност 1 млрд. долара за развитието на облачния бизнес на самолетостроителната компания през следващите няколко години. Спират от експлоатация Boeing 777 с двигатели Pratt & Whitney PW 4000

Според източници, цитирани от дигиталната медия за технологични новини The Information, трите компании участват в тръжната процедура за сделката, която има голямо значение, особено за Microsoft и Amazon, тъй като и двете са базирани в района на Сиатъл, където е и централата на Boeing.

 

 

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички