Спират от експлоатация Boeing 777 с двигатели Pratt & Whitney PW 4000


Спират от експлоатация Boeing 777 с двигатели Pratt & Whitney PW 4000
Снимка: Boeing

2875

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) е разпоредила незабавни проверки на Boeing 777, след като част от двигателя на един от тези самолети падна в събота близо до жилищни сгради в Колорадо. Това заяви ръководителят на авиационния регулатор Стив Диксън. 

„След консултация с експерти по авиационна сигурност във връзка с инцидента с двигателя на Boeing 777, претърпял инцидент в Денвър, издадох спешна директива, изискваща незабавни проверки на Boeing 777, задвижвани от двигатели Pratt & Whitney PW4000“, каза Диксън в Twitter. „Това означава, че някои самолети са извадени от експлоатация", допълни той. 

Ще бъдат проучени лопатките на двигателя, които се използват само за този тип самолети, каза още ръководителят на авиационния регулатор, цитиран от ТАСС, предаде БГНЕС. 

Според кореспондента на телевизионния канал CBS Ерол Барнет, самолетът принадлежи на една от най-големите авиокомпании в Съединените щати United Airlines. Екипажът на самолета, чийто двигател излезе от строя, успя да го върне на международното летище в Денвър (Колорадо). На кадрите от видеоклип от инцидента в Twitter, може да се види горенето на двигателя на самолета във въздуха.

Авариралият 26-годишен Boeing 777 се е задвижвал от два двигателя Pratt & Whitney PW4000. Няма данни за ранени в самолета или на земята, предаде Ройтерс.

След аварията Япония поиска от авиокомпаниите да избягват използването на самолети Boeing 777 с двигатели Pratt & Whitney 4000 за излитане, кацане и прелитане на нейна територия до второ нареждане, съобщиха от информационния център за аеронавигационно обслужване на Япония. Известието до авиокомпаниите бе публикувано в неделя.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички