Boeing предупреди за възможни проблеми със 737 MAX


Boeing предупреди за възможни проблеми със 737 MAX
Снимка: Getty Images/Guliver

5067

Американският производител на авиационна техника Boeing препоръча на 16 свои клиенти да бъдат внимателни за възможни проблеми в електрическите системи в конкретни партиди самолети 737 MAX. Boeing 737 вече не е най-продаваният пътнически самолет

Става въпрос за заземяването на компонентите на захранващата система, според съобщение на компанията. 

„Намираме се в тясно сътрудничество с Федералното управление за гражданска авиация на САЩ FAA по този конкретен въпрос. Информираме клиентите си за регистрационните номера на засегнатите самолети и даваме указания за съответни коригиращи действия”, пише в прессъобщението, предаде БГНЕС, цитирайки РИА Новости. Boeing затваря основни заводи заради коронавируса

Полетите на 737 MAX бяха преустановени през 2019 г. в САЩ и в редица други държави, след като два от самолетите се разбиха.

През октомври 2019 г. група международни експерти установи значителни недостатъци при сертифицирането на самолета, допуснати от компанията и от FAA. Според тях, важната информация за системата на корекция на маневрирането (MCAS) не е била предоставена на FAA в пълен обем, а самият регулатор е дал прекалени правомощия на Boeing при процеса на сертифициране.

През ноември 2020 г. САЩ свалиха забраната за използване на Boeing 737 MAX, след което Агенцията за авиационна безопасност на ЕС (EASA) е Управлението за гражданска авиация на Великобритания също одобриха използването на този самолет.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички