EBay също започва съкращения - премахва 4% от работната си сила


EBay също започва съкращения - премахва 4% от работната си сила
Снимка: iStock

2903

EBay предприема съкращения на около 500 служители, или 4% от работната си сила, докато компанията за онлайн търговия продължава да отчита по-слаби потребителски разходи, последвали бума през пандемията, пише Bloomberg.

Съкращенията идват в резултат на "макроикономическата ситуация в света", коментира главният изпълнителен директор Джейми Ианоун. По думите му мерките са нужни за "създаването на дългосрочен устойчив растеж".

EBay е поредната компания, която предприема съкращения в отговор на икономическите условия. Приходите ѝ от продажби спаднаха в последните 6 тримесечия, след като потребителите насочиха разходите си към пътувания – нещо, което отлагаха по време на пандемията.

Средната прогноза на анализаторите е, че базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания ще отчете около 6% спад на приходите до 2,46 милиарда долара, когато обяви резултатите за празничното тримесечие на 22 февруари.

"Намаляването на работната сила може да е ход за опростяване на операциите и оставяне на място за нови инвестиции, фокусирани върху засилване на възможностите и видимостта на платформата", споделят анализаторите на Bloomberg Intelligence Пунам Гоял и Абигейл Джилмартин.

Amazon.com – по-големият конкурент на eBay, планира да съкрати 18 000 работни места. Освен това заяви, че приходите му от онлайн продажби са спаднали с 2% в последното тримесечие на 2022 г. Wayfair, онлайн търговец на стоки за дома, през януари пък обяви, че ще се раздели с 10% от работната си сила, или 1750 служители. Amazon с най-голямото съкращение на работници в историята на компанията

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Поредна голяма компания започва съкращения на хиляди работни места

Philips съкращава нови 6000 работни места

Пореден технологичен гигант предприема съкращения

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички