PayPal освобождава 2000 служители или 7% от работните места в компанията


PayPal освобождава 2000 служители или 7% от работните места в компанията
Снимка: iStock

2248

Международната компания за онлайн разплащания PayPal е поредната, която обяви намеренията си да съкрати служители. Става дума за 2000 души или около 7%, според съобщение на уебсайта на компанията, пише CNBC.

Президентът и главен изпълнителен директор Дан Шулман пише, че PayPal работи за справяне с "предизвикателната макроикономическа среда". По думите му компанията има напредък във фокусирането на ресурсите върху основните приоритети и коригирането на структурата на разходите си, но предстои още работа. Пореден технологичен гигант предприема съкращения

"Промяната може да бъде трудна – особено, когато включва напускане на ценни колеги и приятели. Ние ще се изправим пред това заедно, като черпим от несравнимия мащаб на нашата глобална платформа, стратегическите инвестиции, които направихме, за да подсилим нашите основни способности, и доверието и лоялността на нашите клиенти", пише Шулман за съкращенията.

Акциите на PayPal затвориха с ръст от 2% във вторник.

Това съобщение за съкращения бележи последния кръг от намаляване на работни места в технологичната индустрия, тъй като Workday също обяви планове за съкращаване на 525 места. По-рано този месец Google заяви, че планира да уволнени над 12 000 работници, Microsoft планира съкращаване на 10 000 служители, а Salesforce планира да съкрати на 7000 работници.

В отчета си за печалбите за третото тримесечие PayPal надхвърли очакванията за печалби и приходи, но акциите спаднаха, след като прогнозата за приходите на компанията за Q4 остана под очакванията на анализаторите. PayPal обаче повиши насоките за EPS за цялата фискална година, като заяви, че се е облагодетелствала от "текущи инициативи за продуктивност".

"Ние работим в среда, в която тепърва ще имаме инфлационен натиск, където растежът на реалните заплати ще продължи да бъде отрицателен за период от време, където дискреционните разходи ще бъдат под натиск", коментира финансовият директор Габриел Рабинович за прогнозите на компанията за 2023 г. По думите му компанията се ориентира в тази среда възможно най-добре и е взет под внимание този набор от резултати за ръста на обема и на приходите, тъй като е свързан с това, което според тях може да се достави от гледна точка на оперативен марж и EPS.Philips съкращава нови 6000 работни места

PayPal е планирано да отчете печалби за четвъртото тримесечие след 9 февруари.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Подготовка за кризата: Технологичните компании съкращават хиляди служители

Технологичен гигант от САЩ съкращава близо 4000 души

Близо 35 000 акаунта в PayPal са хакнати. Проверете дали вашият е сред тях

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички