Хакнаха почти 35 000 аканута в PayPal след кибератака на хакери


Хакнаха почти 35 000 аканута в PayPal след кибератака на хакери
Снимка: iStock

6280

Компанията за онлайн плащания PayPal информира за инцидент, свързан със сигурността. Според официалните данни хакери са получили неоторизиран достъп до акаунтите на хиляди потребители между 6 и 8 декември 2022 година. Общият брой на засегнатите акаунти е 34 942, отбелязва Forbes.

Атака с пълнене на идентификационни данни

Атака с пълнене на идентификационни данни представлява тестване на потребителското име и паролата на една услуга в друга. Киберпрестъпникът получава нелегално списъка с потребители и пароли от една услуга и ги тества на други услуги, като разчита потребителите да използват една и съща парола и потребителско име за всяко ново място, където създават акаунт. Обикновено тези проверки се извършват от ботове.

Въпреки вярването, че най-добрите киберпрестъпници са по-квалифицирани като психолози, отколкото като потребители на технологии, този тип атака се базира на това, че 85% от потребителите използват повторно своите пароли.

В официалното уведомление, изпратено до всички засегнати притежатели на сметки, се посочва, че потвърждението на атаките е направено на 20 декември. От компанията казват, че PayPal няма "информация, която да предполага, че с някоя от вашите лични данни е било злоупотребено в резултат на инцидента или че има неупълномощени транзакции във вашия акаунт". Достъпът до засегнатите акаунти е "елиминиран за неупълномощени трети страни" на 8 декември.

Какъв достъп са получили хакерите до засегнатите акаунти в PayPal?

Въпреки че PayPal няма доказателства за извършени неразрешени транзакции, хакерите вероятно са имали достъп до лични данни, като "име, адрес, социалноосигурителен номер, индивидуален данъчен идентификационен номер и/или дата на раждане".

Като компенсация PayPal предлага на засегнатите клиенти 2 години безплатен достъп до услуги за наблюдение на самоличността, предоставяни от Equifax.

Клиенти, които не са получили известие за инцидент със сигурността от PayPal, не са засегнати от атаката с пълнене на идентификационни данни.

Засегнатите вече са с възстановени пароли и внедрени подобрени контроли за сигурност, които ще изискват от потребителите на услугата да сменят паролата си следващия път, когато влязат в акаунта си.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

eBay заменя PayPal с друга услуга за плащане

Кибератака срещу европейски нефтени пристанищни терминали

Нов вирус заразил около 40 000 компютъра на Apple

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички