Илон Мъск с коментар за нападението срещу Израел


Илон Мъск с коментар за нападението срещу Израел
Снимка: Getty Images

13772

Милиардерът Илон Мъск коментира нападението срещу Израел и ескалацията в Близкия изток в притежаваната от него платформа X, позната в близкото минало като Twitter. Повод за коментара му бе публикация на иранския върховен лидер.

Илон Мъск критикува иранския върховен лидер Али Хаменеи в платформата, след като той публикува в Х видео на израелски цивилни на музикален фестивал, които бягат от терористите на Хамас, които са проникнали в страната, съобщава The Jerusalem Post, цитиран от БГНЕС.

Аятолахът публикува видеото с надпис: „С Божията воля, ракът на узурпаторския ционистки режим ще бъде изкоренен от ръцете на палестинския народ и силите на Съпротивата в целия регион“.

Илон Мъск отговори, като написа: „Официалната позиция на Хаменеи е ясна, че изкореняването на Израел е действителната цел, а не само подкрепата на палестинците“.

„Това няма да се случи. Всичко, което всъщност се случва, десетилетие след десетилетие, е един безкраен цикъл на насилие и отмъщение. Разпалването на огъня на омразата не работи. Може би е време да помислим за нещо друго.“

ОЩЕ: Атаката срещу Израел може да засили търсенето на злато и други активи убежища

Първоначалната публикация на иранския лидер е „нарушила Правилата X“, посочва платформата. „Въпреки това X реши, че може да е в интерес на обществото публикацията да остане достъпна.“

Същия ден Мъск публикува в акаунта си, препоръчвайки акаунти, които да следват за отразяване на операцията Swords of Iron на своите 160 милиона последователи.

Малко след публикацията хората започнаха да критикуват Мъск за препоръчването на акаунтите, тъй като и двамата потребители (Хаменеи и Мъск – бел.ред.) в миналото са публикували съмнително съдържание на платформата. Първият потребител е публикувал антисемитско съдържание, а вторият е бил критикуван като антипалестинец.

Миналия месец Мъск се срещна с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Калифорния, където устрои обиколка на израелския лидер във фабриката на Tesla.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Цената на петрола тръгна нагоре след ескалацията в Близкия изток

Кои са най-богатите хора в света и какви бизнеси притежават?

Милиардер посочи кой е най-големият враг на Илон Мъск и платформата X

Космическата компания на Илон Мъск подписа договор с военните на САЩ

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички