Meta изисква от служителите да работят от офиса поне три дни седмично


Meta изисква от служителите да работят от офиса поне три дни седмично
Снимка: Getty Images

3021

Служителите на Meta, собственикът на социалната платформа Facebook, ще трябва да работят от офисите на компанията поне три дни в седмицата, започвайки от месец септември.

Компанията е започнала да уведомява служителите в четвъртък тази седмица за своята нова политика за работата от разстояние, която няма да засегне служители, които предимно работят от разстояние.

„Ангажирани сме към разпределената работа и сме уверени, че хората могат да окажат значимо въздействие както от офиса, така и у дома”, посочва говорител на Meta в изявление, предава CNBC.

„Ние също така се ангажираме непрекъснато да усъвършенстваме нашия модел, за да насърчим сътрудничеството, взаимоотношенията и културата, необходими на служителите да вършат работата си по-най-добрия начин.”

Първи, съобщил за промените в политика на Meta е изданието The Information.

Компанията майка на Facebook първоначално удължи политиката си за работа от разстояние за всички служители на пълен работен ден през юни 2021 година. По това време, изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг посочи, че компанията е научила по време на годината, в която COVID пандемията достигна връхна точка, че „добрата работа може да бъде свършена навсякъде и съм дори по-оптимистичен, че работата от разстояние в голям мащаб е възможна, особено като видео присъствието от разстояние и виртуалната реалност продължават да се подобряват”, каза Зукърбърг по онова време.

Реформите във Facebook доведоха до първи добри финансови резултати за Meta

Оттогава насам обаче много компании като Amazon и Alphabet, компанията майка на Google, промениха плановете си за работата от разстояние и задължиха служителите си да се завърнат във физическите офиси поне три дни седмично.

През март Зукърбърг намекна, че ще политиката на Meta ще бъде обновена, казвайки, че компанията продължава вътрешния си анализ, който показва, че инженерите, които работят на място „вършат повече”.

Meta получи рекордна глоба в размер на 1,3 млрд. долара

„Нашият ранен анализ на данните за ефективността предполага, че инженерите, които или са се присъединили към Meta присъствено и след това са се прехвърлили към дистанционно или са останали присъствено, са се представили средно по-добре от хората, които са се присъединили дистанционно.”, каза Зукърбърг тогава.

„Този анализ също така показва, че инженерите, който се намират на по-ранен етап в кариерата си, се представят по-добре средно, когато работят лично със съекипници поне три дни в седмицата.”

През месец май Meta реализира своя пореден кръг от съкращения, част от „годината на ефективността” на компанията, която предвижда приблизително 21 000 служители да загубят работата си.

Служителите предпочитат да напуснат работа, вместо да се върнат в офиса

Meta с пореден кръг съкращения. Той ще засегне около 6000 служители

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички