Meta възнамерява да намали част от бонусите за служители


Meta възнамерява да намали част от бонусите за служители
Снимка: Meta

3014

Meta Platforms планира да намали част от изплащаните бонуси и ще оценява по-често представянето на служителите, сочи вътрешна бележка, цитирана от Wall Street Journal. Решението е част от промените в технологичния гигант, включващи и намаляване броя на служителите.

Служителите, получили оценка „отговорил на повечето очаквания“ в края на 2023 г., ще получат по-малка част от своите бонуси и ограничени акции, обяви компанията в бележката, разгледана от медиите. Бонусният множител за това ниво е намален до 65%, като според вътрешен документ е бил 85%.

„Разбираме, че макар това да е значителна промяна, която може да разочарова някои хора, тя съответства на продължаващия ни фокус върху поддържането на култура на висока производителност“, гласи текстът.

Освен това Meta посочи, че отново ще прави оценка на представянето на служителите 2 пъти годишно. Това се случва на фона на усилията на Meta да свие разходите си.

През февруари главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг обяви 2023 г. за „годината на ефективността“.

„Тази актуализация отразява промените, които правим на базата на онова, което научихме за процеса през 2022 г. и какво оптимизираме през следващата година“, гласи бележката, изпратена снощи.

От ноември компанията спря редица проекти и оряза екипи, намали офис пространството си и съкрати пътните разходи, като заедно с това обяви много кръгове на съкращения. През ноември Meta съобщи, че ще освободи около 11 000 работници, или 13% от работната си сила. Наскоро посочи, че ще съкрати още 10 000 работни места в следващите месеци. Meta отново съкрати хиляди служители

Обичайно Meta се разделя със служители, след като получат ниски оценки за представянето си в 2 последователни периода. Meta даде слаби оценки на хиляди служители при последния преглед на представянето. Ръководството очакваше това да накара повече служители да напуснат в следващите седмици.

В новата бележка компанията посочва, че въведената оценка в средата на годината не е свързана с предстоящото преструктуриране, а цели да предостави по-ясни сигнали за ефективността. Прегледът трябва да започне през юни и да приключи през юли.

Компанията планира да обсъди промените на среща с мениджърите във вторник и твърди, че смята да обяви промените на служителите в четвъртък.

Meta е сред нарастващия брой технологични компании, които се опитват да намалят броя на служителите и разходите си. Amazon, Microsoft, Salesforce и други обявиха планове за преструктуриране и премахване на работни места.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Meta съкращава хиляди служители още тази седмица

Компанията-майка на Facebook с най-големите съкращения в историята си

Плащаме за верификация във Facebook и Instagram

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички