Microsoft премахва Twitter от рекламната си платформа, Мъск заплаши със съдебно дело


Microsoft премахва Twitter от рекламната си платформа, Мъск заплаши със съдебно дело
Снимка: iStock

1556

Социалната медия Twitter е премахната от още една голяма B2B платформа. И този път става дума за една от най-големите технологични компании.

Microsoft обяви, че инструментите ѝ за планиране и модерация на социални медии за рекламодатели вече няма да поддържат Twitter, след като социалната мрежа започна да събира такси за достъп до своя програмен интерфейс.

Microsoft ще премахне Twitter от своя план Microsoft Advertising следващата седмица, обяви софтуерният концерн.

„От 25 април 2023 г. интелигентните кампании с мултиплатформеност вече няма да поддържат Twitter“, заяви Microsoft. Подобен имейл се изпраща и до потребителите на Microsoft Advertising, в който се посочва, че „Центърът за цифров маркетинг (DMC) няма да поддържа Twitter от 25 април 2023 г.".

От тази дата потребителите няма да могат да получават достъп до акаунта си в Twitter чрез инструмента за управление на социалните медии на Digital Marketing Center, твърди Microsoft. Потребителите също вече няма да могат да планират, създават или управляват туитове или чернови на туитове. Освен това те няма да могат да преглеждат своите минали туитове и ангажираност в платформата Microsoft Advertising.

Собственикът на Twitter Илон Мъск обвини Microsoft, че използва данните на Twitter „незаконно", и заплаши със съдебно дело. Милиардерът промени политиката на компанията, като започна да таксува бизнеса за достъп до нейния поток от данни. Услугата Smart Campaigns на Microsoft помага на рекламодателите да управляват кампании в социалните медии в услуги, включително Facebook, Instagram и LinkedIn.

Производителят на софтуер е най-големият инвеститор в OpenAI – изследователската лаборатория за изкуствен интелект, която Мъск съосновава, преди да се раздели с екипа и да напусне през 2018 г. Сега Мъск създава свое собствено конкурентно предприятие в областта на изкуствения интелект.

Макар че услугата на Microsoft за социални медии се предоставяше безплатно на рекламодателите, тя заемаше видно място в таблото за управление на Центъра за цифров маркетинг на Microsoft Advertising. Услугата работеше успоредно с инструментите за платена реклама в социалните мрежи и в търсачката на платформата, които помагаха на фирмите да провеждат и управляват своите платени рекламни кампании в платформи като Google Ads, Facebook и Instagram и рекламата в търсачката на Microsoft.

Фирмите, използващи Microsoft Advertising, все още ще могат да управляват и създават съдържание за Facebook, Instagram и LinkedIn чрез платформата, както преди.

Миналата година Microsoft реализира над 12 млрд. долара приходи от цифрова реклама, създавана, управлявана и пускана чрез нейната рекламна платформа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Бивши ръководители на Twitter ще съдят компанията

Ключова услуга в Twitter, достъпна за всички, става платена

Microsoft открива в Казахстан мултирегионален хъб

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички