Служители на Twitter съдят компанията за отказва да им плати бонуси за 2022 година


Служители на Twitter съдят компанията за отказва да им плати бонуси за 2022 година
Снимка: iStock

1523

Служители на Twitter са завели дело срещу компанията за социални медии, в което твърдят, че отказва да изплати бонусите за 2022 г. въпреки обещанията, че ще бъдат изплатени 50% от целевия им размер, предава Bloomberg.

Twitter има план за парични бонуси за постигнати резултати, които се изплащат ежегодно, и в месеците, предшестващи придобиването на компанията от Илон Мъск през октомври, мениджърите, включително бившият главен финансов директор Нед Сигъл, са заявили, че бонусите ще бъдат изплатени, пише в иска, подаден във вторник във федералния съд на Сан Франциско.

„Twitter отказа да изплати на служителите, останали на работа в компанията през първото тримесечие на 2023 г., какъвто и да е бонус“, посочват служителите.

Откакто Мъск пое управлението, Twitter загуби над половината от приходите си от реклама, тъй като марките престанаха да се доверяват на сайта, че премахва съдържание с насилие, порнография и омраза. Освен това Twitter съкрати над 75% от служителите си чрез уволнения и оставки. Приложението е разтърсвано от технически трудности, включително по време на неотдавнашното стартиране на кампанията на губернатора на Флорида Рон Десантис за президент.

Входираният колективен иск от името на настоящи и бивши служители на Twitter, наети през първото тримесечие на 2023 г., които не са получили бонуса си, е подаден от Марк Шобингер, който до края на миналия месец е бил старши директор по възнагражденията в Twitter. Работата му е включвала наблюдение на възнагражденията на изпълнителните директори и стимулиращите възнаграждения, а през ноември отговорностите му са разширени, така че да включват възнагражденията на служителите в световен мащаб, според иска.

Twitter разпусна отдела си за връзки с медиите и не отговаря на искания за коментари.

След придобиването на компанията от Мъск тя беше съдена многократно за това, че не успява да плати сметките си, включително за наем, и от бивши служители – за обезщетения и неизплатени заплати.

Компанията традиционно определя цел за своя план за бонуси, финансиран през цялата година, и изплаща поне 50% от целта годишно, гласи съдебният иск. „Както преди, така и след като придобиването на Мъск беше завършено през октомври 2022 г., ръководството на Twitter непрекъснато обещаваше на служителите на компанията, включително на ищеца, че годишният им бонус за 2022 г. ще бъде изплатен по плана за бонуси", се казва в документа.

Тъй като Twitter не е спазил различни обещания към служителите си, включително отказва да изплати бонусите, Шобингер заяви, че е напуснал. И е подал иска заради нарушаване на договора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Бивши ръководители на Twitter ще съдят компанията

Twitter вече струва едва 33% от това, което Илон Мъск плати за компанията

Новият директор на Twitter следва примера на Мъск

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички