1xbet представя: Петте най-големи изненади в тежката категория на бокса


1xbet представя: Петте най-големи изненади в тежката категория на бокса
Снимка: Guliver/GettyImages

5397

Тежката категория е една от най-атрактивните за боксовите фенове, а през годините тя е раждала наистина велики шампиони. Достатъчно е да споменем имената на боксьори като Роки Марсиано, Мохамед Али, Джордж Форман, Джо Фрейзър и Майк Тайсън.

Именно при най-тежките сме ставали свидетели и на някои от най-големите изненади в бокса. А ако вие смятате, че умеете да предвиждате изненадите, бихте могли да се справите страхотно при евентуална 1xbet регистрация. Разгледайте коефициентите там и сами преценете.

В тази статия ще ви представим пет от най-големите изненади в историята на тежката категория. Нека започваме!

Мохамед Али срещу Джордж Форман

Днес Мохамед Али е считан за може би №1 на всички времена, но когато през 1974 година той се изправя срещу Джордж Форман в Заир, Али е всъщност аутсайдер в срещата. По това време Форман е най-плашещият мъж на планетата, смазвайки всеки един опонент, изправил се срещу него. Мохамед Али обаче показва изключителния си интелект, изигравайки перфектен тактически мач, преди да постигне нокаут над Форман.

Лион Спинкс срещу Мохамед Али

Друга среща с участието на великия Али, който обаче този път е от губещата страна. През 1978 година той е на върха на славата, но записва изненадваща загуба от Лион Спинкс. Мнозина смятат, че именно това е началото на края за този велик шампион. Преди тази среща Мохамед Али е в серия от 14 поредни победи, докато Спинкс е тотален аутсайдер. Нещата обаче се развиват изненадващо.

Хасим Рахман срещу Ленъкс Люис

Светът на бокса остава потресен през април 2001 година, когато се случва немислимото. Ленъкс Люис е на върха на категорията, абсолютно непобедим и доминиращ съперниците си. Той се среща с аутсайдера Хасим Рахман в ЮАР, а двубоят шокиращи приключва с нокаут в полза на претендента. Може би дори самият той не го е очаквал, но Хасим Рахман става световен шампион. Титлата обаче не остава дълго в ръцете му, защото в реванша Люис поправя грешката си и нокаутирва “Скалата” Рахман.

Джеймс “Бъстър” Дъглас срещу Майк Тайсън

Земята сякаш спира да се върти, когато Майк Тайсън шокиращо допуска първата загуба в своята кариера. Железния Майк е твърд фаворит срещу претендента Бъстър Дъглас, когото среща в японската столица Токио. Мотивиран от смъртта на своята майка преди срещата, а и възползвайки се от подценяването от страна на Тайсън, Бъстър Дъглас изиграва мача на своя живот. Той се превръща в първият човек, успял да победи един от най-великите и плашещи шампиони в историята.

Анди Руис срещу Антъни Джошуа

Говорейки за първи поражения, стигаме и до настоящия световен шампион при най-тежките Антъни Джошуа. Британецът бе смятан за почти непобедим, преди обаче да се срещне с “шишкото” Анди Руис. Американецът бе подценяван заради външния си вид, който е далеч от този на Джошуа, но Руис показа, че в бокса физиката не е най-важното. Анди Руис шокира Джошуа и взе поясите му, но скоро след това ги загуби в реванша. След втория двубой Руис призна, че бързо сполетялата го слага и богатство не са му се отразили никак добре.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички