Златото поскъпна до 4-месечен връх


Златото поскъпна до 4-месечен връх
Снимка: iStock

2186

Цената на златото скочи до най-високото си ниво от над 4 месеца насам, след като инвеститорите погледнаха към ценния метал, провокирани от бъдещето на монетарната политика на централните банки.

Заместник-председателят на Федералния резерв Рандъл Куарлс посочи в средата на седмицата, че за централната банка на САЩ ще бъде важно в идните месеци да обсъди планове за намаляване на големите покупки на облигации, ако икономиката продължи да набира скорост, излизайки от пандемията, предава Bloomberg.

Междувременно, Нова Зеландия последва стъпките на Канада, намеквайки за потенциално вдигане на лихвите през следващата година, което демонстрира, че централните банки се насочват в посока към излизане от кризисните политики налагани заради COVID-19.

Златото изтри загубите си от настоящата година на фона на признаци за нарастваща инфлация и потенциално неравномерно икономическо възстановяване, тъй като някои страни по света се сблъскват с нови повишения на заразените с вируса.

В средата на седмицата цената на златото скочи до 1 912.76 долара за тройунция в Сингапур, което е най-високата стойност от 8 януари тази година. Към момента на подготвяне на материала, златото поевтиня леко до 1 899.13 долара за унция. 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички