"Амер Спортс" получи сертификат клас А за завода за ски в Асеновград


"Амер Спортс" получи сертификат клас А за завода за ски в Асеновград
Снимка: Министерство на иновациите

5850

Компанията "Амер Спортс България" ЕООД получи сертификат клас А за инвестицията в бъдещия си завод за производство на ски в Асеновград. В предприятието ще бъдат вложени над 10,7 милиона лева, като то ще разкрие 125 нови работни места. Изграждат нов завод за ски в Асеновград, вече търси работници

Министерството на иновациите ще изплати близо 900 000 лв. за инфраструктура в района на завода.

Министър Александър Пулев лично връчи сертификата на изпълнителния директор на компанията Ивайло Петров. Фирмата е един от най-големите производители на ски оборудване в света и е част от Тракия икономическа зона.

✅️Министър Пулев в Асеновград: Заварихме 0 лв. изплатени насърчителни мерки, успяхме да изплатим 19 млн. лв. за 5 месеца...

Публикувахте от Министерство на иновациите и растежа в Понеделник, 23 януари 2023 г.

Компанията е с утвърдени традиции – съществува повече от 70 години, разполагайки с различни по вид и характер производства по целия свят. Компанията започва да се съсредоточава върху индустрията със спортни стоки през 80-те години на миналия век, като придобива някои от водещите световни марки и се специализира в производството на оборудване и аксесоари за спортистите.

На събитието присъстваха още кметът на Асеновград д-р Христо Грудев и представители на Тракия икономическа зона.

"Щастлив съм, че точно Асеновград ще бъде част от инвестиционната политика на "Амер Спортс България". Фирмата е с доказан авторитет и ще допринесе за повишаване икономическото развитие на нашата община. Фактът, че ще бъдат разкрити над 100 нови работни места ме радва изключително много.

Чрез осигуряване на препитание за десетки семейства от община Асеновград ще допринесе за по-лесното справяне с настъпилата криза. Освен това, ще се осигури и възможност за професионално развитие и реализация на млади хора, търсещи работа. Инвестицията в нашия регион ще допринесе за повишаване стандарта на живот тук. Мога да кажа, че общината работи отлично съвместно както с бизнеса, така и с държавата", каза градоначалникът пред журналисти.

Той допълни, че богатата бизнес история доказва опитност и недвусмислено показва, че идването на марката в Асеновград ще бъде една от най-големите възможности пред местното население.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

България сред най-големите износители на ски в Европа

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички