Германската BASF ще прави компоненти за батерии в Китай


Германската BASF ще прави компоненти за батерии в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver

3008

Германският химически гигант BASF обяви, че е договорил партньорство в Китай с китайската фирма Shanshan за производство на компоненти за батерии, включително тези, използвани в електрически автомобили. В изявление BASF заяви, че се е съгласила да поеме 51% от съвместно предприятие за производство на катодни активни материали и прекурсори на китайска земя, предава БГНЕС.

Shanshan, доставчик на материали за литиево-йонни батерии както в секторите за електронна мобилност, така и в потребителската електроника, управлява няколко производствени обекта в Китай. Сделката идва, тъй като германските компании вливат ресурси, за да увеличат производството на батерии за преминаване към електрически превозни средства. Lamborghini пуска напълно електрическа кола до 2030 година

"Чрез комбиниране на експертния опит на BASF и Shanshan, ние ще ускорим трансформацията на електрификацията в транспортната индустрия", заяви в изявление директорът на BASF Маркус Камиет. BASF заяви, че споразумението, което все още подлежи на одобрение от властите, ще разшири годишния производствен капацитет до 160 килотона материали до 2022 г.

Германската група вече разширява капацитета си в Европа, като през 2022 г. ще бъде открита нова фабрика в провинция Бранденбург, недалеч от производствените мощности на Tesla край Берлин. Фирмата, чиито химикали се използват и във фармацевтиката, почистващите продукти, храните и селското стопанство, има над 110 000 служители в световен мащаб.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички